Днес, 2 август, кметът на Смолян Николай Мелемов връчи наградата

...
Днес, 2 август, кметът на Смолян Николай Мелемов връчи наградата
Коментари Харесай

Обявиха за достойни граждани на Смолян шестима млади мъже

Днес, 2 август, кметът на Смолян Николай Мелемов връчи премията " Достойните жители на община Смолян " на Наско Мазнев, Николай Кючуков, Мирослав Каров, Любен Ушев, Михаил Михайлов и Стоян Василев. Мъжете избавиха от удавяне 61-годишната Радка Стоименова от кв. Райково.
Разпознавайки фотографията ѝ, оповестена във Фейсбук от нейни близки, които я търсили, те отишли до езерото " Рибката ", където за финален път тя била забелязана от Мирослав.
С риск за живота си той и Михаил извадили от водите на езерото " Рибката " давещата се Радка Стоименова в среднощ. След като била избавена, момчетата свалили облеклата си, завили я и я разтривали, с цел да се сгрее, до момента в който пристигна Спешна помощ. Пренесли я с носилка до колата за спешна помощ.
" Въпреки неподходящото развиване в дадената обстановка, тъй като разбрахме, че Радка Стоименова, избавената жена, е умряла – да почива в мир, сме длъжни да изкажем признателност за проявената избавителна интервенция на шестимата младежи, които рискуваха живота си, с цел да оказват помощ на изпаднал в неволя човек ", написа във Faceook профила си Мелемов.
Той благодари на медиите, които дават публичност на такива почтени действия, тъй като обществото ни има потребност от положителни образци. " Трябва да търсим, поддържаме и демонстрираме положителното. То се носи в сърцата на младежи, като тези от фотографията ", добави кметът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР