Днес, 19 октомври, министърът на отбраната и посланикът на САЩ

...
Днес, 19 октомври, министърът на отбраната и посланикът на САЩ
Коментари Харесай

Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна с постоянния представител на САЩ в НАТО Джулиан Смит

Днес, 19 октомври, министърът на защитата и посланикът на Съединени американски щати в НАТО Нейно превъзходителство Джулиан Смит разискаха редица въпроси от региона на сигурността и защитата, оповестиха от Министерство на защитата.

Двамата разгледаха някои аспекти от провелата се предходната седмица среща на министрите на защитата на НАТО в Брюксел. Акцент беше подложен върху осъществяването на районните проекти на НАТО, многостранната помощ, която България оказва и е подготвена да продължи да оказва на Украйна, взаимните дейности на България, Турция и Румъния за битка с минната заплаха в Черно море, както и въпросите, свързани със сигурността на Западните Балкани.

Сред разискваните тематики бяха също развиването на модернизационните планове за Българската войска, плановете, свързани с военната подвижност, уговорките на България като страна хазаин на многонационалната бойна група, както и ролята на Съединени американски щати, и взаимоотношението сред НАТО и Европейски Съюз за гарантирането на районната сигурност. Двете страни показаха висока оценка за взаимното съдействие в региона на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР