Днес, 19-и февруари, почитаме паметта на Апостола на свободата Васил

...
Днес, 19-и февруари, почитаме паметта на Апостола на свободата Васил
Коментари Харесай

Почитаме паметта на Васил Левски - 149 години след гибелта му

Днес, 19-и февруари, почитаме паметта на Апостола на свободата Васил Левски - 149 години от неговата крах. 

Тази заран в църквата „ Света Богородица “ в Карлово ще бъдат отслужени архиерейска света литургия и панихида в памет на Апостола. По-късно ще има поклонение, в което ще се включат възпитаниците на локалното учебно заведение „ Васил Левски “.

В София поради пандемията от Коронавирус -19 възпоменателната гала пред паметника на Апостола за втора поредна година ще се организира без наличие на публични посетители и тържествени речи.

Въпреки това 149-ата годишнина от гибелта на Левски ще бъде маркирана от 18.00 часа с боен парад. Пред паметника, построен на метри от лобното му място, по традиция ще бъдат поднесени венци и цветя от институции и организации.

В знак на благодарност ще бъде разпален жертвеният огън, а националният ни воин ще бъде почетен на колене и с минута безмълвие, както и с осъществяване на националния химн.

От Ловеч през днешния ден потегля обичайният туристически поход „ По стъпките на Апостола “. Той ще стигне до Къкринското ханче, където жителите ще се поклонят на мястото, където е хванат Апостолът. Там ще се провежда и Националното факелно шествие „ 149 години величие “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР