Днес, 16 март т.г., с помощта на индийските военноморски сили,

...
Днес, 16 март т.г., с помощта на индийските военноморски сили,
Коментари Харесай

ДОБРА НОВИНА: Българите от кораба Руен в Червено море са освободени!

Днес, 16 март т.г., благодарение на индийските военноморски сили, екипажът на отвлечения на 14 декември 2023 година транспортен съд " Руен ", измежду които и седем български жители, беше освободен.

Благодарение на напъните на индийските военни целия екипаж на кораба е освободен. Всички моряци са в положително здраве и сега се поставят старания за тяхното навреме завръщане в България.

Корабът „ Руен “ с осем български, девет мианмарски и един анголски жители на борда бе високомерен от пирати в Арабско море през декември предходната година. Министерството на външните работи в тясно съдействие с всички способени институции, задграничните представителства на Република България в района и интернационалните сътрудници се ангажира интензивно в напъните за освобождение на българския екипаж. Днес, 16 март т.г., в Министерство на външните работи бе извикан и индийският дипломат в София, като бе отправена спомагателна молба към индийската страна за подпомагане и предприемане на всички вероятни дейности за запазване на живота и здравето на екипажа.

Изказвам голяма признателност за съдействието на индийската страна в процеса по освобождение на българските моряци.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР