Днес, 15.11.2018 г., се проведе работна среща между вицепремиера Томислав

...
Днес, 15.11.2018 г., се проведе работна среща между вицепремиера Томислав
Коментари Харесай

Експерти от Българската петролна и газова асоциация предложиха мерки за поевтиняване на горивата


Днес, 15.11.2018 година, се организира работна среща сред вицепремиера Томислав Дончев и представители на Българската петролна и газова асоциация, оповестяват от организацията.
Членовете на Асоциацията обявиха, че бидейки български предприятия, които работят от десетилетия и ще продължат да работят в България, са съпричастни към проблемите на българските жители, които са и техни клиенти. Като едни от най-големите вложители в България, петролните компании изцяло схващат отговорността си пред потребителите на горива в страната.
Осъзнавайки сложността на момента, компаниите от сектора работят и ще продължат да работят с минимална облага.
На срещата с вицепремиера Томислав Дончев бяха разисквани ограничения, които биха повлияли на цената на горивата, както и за по-голяма бистрота в сектора.
Изхождайки от позитивния опит в някои европейски страни – да вземем за пример Австрия и Германия, Асоциацията предложи посредством смяна в режима през зимния интервал да се спре влагането на биодобавка, защото тя е двойно по-скъпа по отношение на цената на самото гориво. Това може да стане, без да се нарушава общото обвързване на България в осъществяване на своите цели за вложение на биокомпоненти, произлизащи от европейското законодателство.
Компаниите, членове на БПГА, са подготвени да разискват смяна на корпоративните си стандарти за намаляването на разноските за прехрана. На срещата бяха препоръчани и ограничения за по-голяма бистрота на сектора. БПГА потърси подпомагане от държавното управление за диалози с Комисията за защита на конкуренцията, тъй че компаниите да могат да разгласяват себестойността на продуктите си, с цел да има изясненост в обществото за съществуващите маржове. Тази мярка би трябвало да важи за всички участници на пазара, включително и за така наречен ведомствени бензиностанции.
БПГА предлага също по този начин при осъществяване на инспекции от страна на държавни органи да се афишират съответно тестваните обекти, както и нарушаванията, които те са направили.
Ясно съзнавайки, че казусът със съществуването на сива стопанска система и контрабанда в бранша не е решен изцяло, представителите на БПГА упорстват за ограничения в тази тенденция и за влизането в деяние в период на Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.
Компаниите, членуващи в БПГА, биха желали да изразят пред представителите на политическата общественост безапелационното си мнение, че решаването на политически и публични проблеми не може да става за сметка на дискредитирането на цели сектори от българската стопанска система.
БПГА още един път декларира, че просперитетът на страната и обществото се гради в изискванията на политическа непоклатимост и икономическа предвидимост.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР