Днес, 14 март 2022 г., Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение

...
Днес, 14 март 2022 г., Районна прокуратура–Хасково – Териториално отделение
Коментари Харесай

Съдят двама мъже за подпомагане на 21 граждани на Афганистан да преминат незаконно през страната

Днес, 14 март 2022 година, Районна прокуратура–Хасково – Териториално поделение – Свиленград притегли като обвинени И.П., на 32 година, и С.Б., на 36 година, за това, че на 12.03.2022 година, на автомагистрала „ Марица “ в землището на гр. Любимец, обл. Хасково, в съучастничество като причинители, за да набират за себе си имотна полза, незаконно подкрепили 21 жители на Афганистан, един от които ненавършил 16-годишна възраст, да преминат нелегално през страната. Деянието е осъществено посредством потребление на товарен автомобил „ Форд “.

Престъплението е квалифицирано по член 281, алинея 2, вр. ал.1, вр. член 20, алинея 2 от Наказателния кодекс.

На 12 март 2022 година, към 20,30 ч., на автомагистрала “Марица “ в землището на гр. Любимец полицейски чиновници от РУ-Свиленград спрели за инспекция товарен автомобил „ Форд “, движещ се в посока гр. София. В автомобила били открити 21 мъже, всички жители на Афганистан. Сред тях се намирало и 15-годишно дете. Установено било, че чужденците влезнали в България от Турция в землището на с. Маточина, общ. Свиленград. Водачът на автомобила И.П. съумял да избяга, само че няколко часа по-късно бил открит и арестуван от полицейските чиновници. В автомобила пътувал и С.Б. Двамата обвинени трябвало да транспортират групата до гр. Любимец, като за това щели да получат заплащане. Те са открити по време на извършена профилирана полицейска интервенция на районно управление (на МВР) – Свиленград за противопоставяния на противозаконната миграция.

И.П. и С.Б. са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на прокурор от Районна прокуратура–Хасково – Териториално поделение – Свиленград. Чужденците ще бъдат настанен в миграционен център.

И сега се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура–Хасково – Териториално поделение – Свиленград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР