Днес, 11 юли, се провеждат предсрочните парламентарни избори за 46-ото

...
Днес, 11 юли, се провеждат предсрочните парламентарни избори за 46-ото
Коментари Харесай

България избира 46-ото Народно събрание

Днес, 11 юли, се организират предварителните парламентарни избори за 46-ото Народно заседание. Над 6.7 милиона български жители с изборни права могат да избират сред 15 партии и 8 обединения.

В 22:00 часа българско време на предния ден (7:00 ч. локално време на 11 юли 2021 г.) отвориха първите секции в чужбина - в Оукланд и Крайстчърч в Нова Зеландия. Два часа след Нова Зеландия стартира и гласуването в Австралия. Заради часовата разлика изборният ден зад граница ще завърши най-късно в Сан Франциско, Съединени американски щати – в 6:00 часа българско време в понеделник, 12 юли 2021 година

Справка за адреса на секцията, в която ще гласуваме, можем да създадем на 

Гласуването започва от 7:00 ч. сутринта и ще продължи до 20:00 ч., като вероятно може да бъде удължено с един час. Основната специфичност на изборите този път е, че съвсем на всички места (9401 секции от над 12 000) ще се гласоподава с машини. Секциите с машинно гласоподаване може да бъдат видени в този , а тези с по две устройства - . Хартиените бюлетини ще останат в изборните секции с по-малко от 300 регистрирани гласоподаватели, в секциите в лечебни заведения, обществени институции и други

В огромните секции в чужбина – с над 300 подадени заявки за гласоподаване, също ще се употребяват машини (списъкът - ). 421 устройства бяха превозени от външното ни министерство в 273 секции в разнообразни точки на света.

При гласуването ще важат всички нормални правила против разпространяването на ковид. Трябва да се съблюдава отдалеченост от 2 метра, да се отбягва физическият контакт с хората, в това число с членовете на секционните изборни комисии, и да не се позволяват скупчвания.

Избирателите, сложени под карантина или в изолираност, могат да подават заявки за гласоподаване с преносима изборна кутия и през днешния ден. Най-удобно е това да се направи по електронен път – посредством уеб страниците на общините, в които се намират. Трябва обаче да бъде ясно – ще могат да гласоподават, единствено в случай че в тяхната община към този момент са подадени най-малко 10 такива заявки и е формирана преносима изборна секция. Ако са по-малко, значи няма да имат мобилна секция разполагаем.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР