Днес, 04.10.2022 г., състав на Софийски апелативен съд остави без

...
Днес, 04.10.2022 г., състав на Софийски апелативен съд остави без
Коментари Харесай

Оставиха в ареста обвиняемият за умишлено причиняване на смърт и телесна повреда при катастрофа в столицата

Днес, 04.10.2022 година, състав на Софийски апелативен съд остави без почитание жалбата на отбраната на обвинения Д.Л. против взетата по отношение на него мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Той е упрекнат от Софийска градска прокуратура за съзнателно причиняване на гибел и телесна щета при ръководство на моторно транспортно средство, като казусът е изключително тежък.

Около 04,05 ч. на 25.09.2022 година обвиненият Д.Л. при ръководство на лек автомобил провокирал пътнотранспортно произшествие на Околовръстен път в гр. София. Вследствие на автокатастрофата била породена гибел на Л.П. (на 64 години), междинна телесна щета на Б.Л. (на 62 години), както и лека телесна щета на П.П. (на 46 години).

Съдът одобри доводите на държавното обвиняване за това, че е налице обосновано съмнение за извършителството на незаконното действие. Отчетена е цялост от отрицателни фактори – шофиране след приложимост на опиати и алкохол с превишена скорост, голям брой наложени административни санкции на обвинения, безкритичното му държание като лидер. Установени са 23 случая на санкционирането му, в това число за ръководство на МПС с превишена скорост.

Състав на Софийски апелативен съд проучва изводите на осъществената автотехническа експертиза, съгласно която обвиненият Д.Л. е управлявал автомобила със скорост 195 км/ч, доста надвишаваща ограничаването от 80 км/ч. При доближаване на лекия автомобил, в който са били потърпевшите, той не е подхванал дейности за понижаване на скоростта или прекъсване.

Софийски апелативен съд одобри, че съществува действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение, в случай че не бъде арестуван под стража.

Действията по следствието не престават под управлението на Софийска градска прокуратура.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР