Дмитрий Медведев, председател на Съвета за сигурност на Русия и

...
Дмитрий Медведев, председател на Съвета за сигурност на Русия и
Коментари Харесай

Медведев поздрави САЩ: Да очакват скоро още един 11 септември с ядрени и биологични оръжия

Дмитрий Медведев, ръководител на Съвета за сигурност на Русия и някогашен съветски президент и министър-председател, написа в канала си в Telegram, че Съединените щати скоро могат да претърпят офанзива като тази от 11 септември 2001 година, само че с нуклеарни или биологични оръжия.

Медведев насочи заканите на годишнината от терористичните офанзиви, при които починаха 2996 души, съобщи Дарик и Българска телеграфна агенция.

Медведев, който беше президент на Русия от 2008 до 2012 г. и министър-председател от 2012 до 2020 година, постоянно заплашваше Запада с нуклеарни оръжия през последната година и половина.

Той се подигра на Съединените щати за това, което назовава „ надменност и непоносим егоизъм “ измежду западните народи и „ всеобща надменност по всеки въпрос “.

Превод на неговия дълъг пост беше споделен от Антон Геращенко, консултант на вътрешния министър на Украйна.

" Не желая да предвиждам, само че Съединени американски щати ще схванат, че в един миг терористите ще извършат нова атака в стила на 11 септември 2001 година, само че с нуклеарен или биологичен съставен елемент ", написа Медведев.

" Или още по-лошо: един от водачите на нуклеарните страни ще изгуби нервите си и ще вземе прочувствено решение да употребява оръжия за всеобщо заличаване. Още повече, че нуклеарният клуб непрестанно се уголемява и забележителна част от него не е обвързана с никакви отговорности. И тогава играта свършва. Остава единствено да съберем пари за нов монумент на Ground Zero ", добави той.

Преди месец Медведев направи сходни мнения, потвърждавайки, че Съединени американски щати и други западни страни тласкат света по-близо до Трета международна война.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР