Дмитрий Медведев, бивш президент на Русия и настоящ заместник-председател на

...
Дмитрий Медведев, бивш президент на Русия и настоящ заместник-председател на
Коментари Харесай

Медведев начерта новата карта на Европа, руски депутат я скъса

Дмитрий Медведев, някогашен президент на Русия и сегашен заместник-председател на Съвета за сигурност, начерта нова карта на Източна Европа, съгласно която Украйна ще резервира „ доста дребна част “ от територията си след войната.

По време на обществено послание на юношески фестивал в Сочи той приказва за невъзможността за възобновяване на Съюз на съветските социалистически републики. Въпреки това Медведев счита, че „ историческите елементи “ на Русия би трябвало „ да се завърнат вкъщи “. Планът му обаче срещна рецензии даже в самата Русия.

Кремъл непрекъснато изрича исторически лъжи за Украйна, с които се пробва да оправдае нашествието си. Ако имаме вяра на съветския разказ, Украйна в действителност не съществува, а Русия има право да убива сякаш „ братския “ си народ, с цел да се отбрани от несъществуваща опасност от НАТО.

Бившият президент показа нова карта на Източна Европа, която изобразява елементи от Украйна като територия на други страни, съобщи Tagesspiegel, представен от. Според налудничавия проект на Медведев Винишка област ще принадлежи на Румъния, Ужгород - ще принадлежи на Унгария, а градове като Лвов, Ивано-Франковск и Житомир ще бъдат присъединени към територията на Полша.

Критиките към предлагането на Медведев не закъсняха. Виктор Соболев, народен представител от Думата и изтъкнат критик на проекта, изрази неодобрение от концепцията елементи от Украйна да бъдат оставени на други страни, съгласно прокремълския онлайн вестник Gazeta.ru. Руският военачалник декларира, че украинците са „ наши хора “ и че обединяването ще бъде единствено въпрос на време. Соболев упрекна Медведев в „ подсилване на вражески страни “ посредством териториални отстъпки.

Медведев отбрани предлагането си и повтори оправданието на Путин за офанзивата против Украйна. Той твърди, че Русия е била тласкана да направи това „ от нужда “, а не от предпочитание. Русия стартира непредизвикана пълномащабна война против Украйна на 24 февруари 2022 година, която продължава към този момент трета година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР