Длъжностни лица от западни и арабски нации, ООН и неправителствени

...
Длъжностни лица от западни и арабски нации, ООН и неправителствени
Коментари Харесай

Западни и арабски служители се събират в Париж, за да намерят начини за оказване на помощ на цивилни в Газа

Длъжностни лица от западни и арабски народи, Организация на обединените нации и неправителствени организации се събират в четвъртък в Париж за конференция за това по какъв начин да се обезпечи помощ на цивилни в линията Газа

От СИЛВИ КОРБЕ Associated Press 9 ноември 2023 година, 00:17 ч.

ПАРИЖ -- Официални лица от западни и арабски народи, Организация на обединените нации и неправителствени организации се събират в четвъртък в Париж за конференция за това по какъв начин да се обезпечи помощ на цивилни в линията Газа по време на войната на Израел с Хамас, в това число оферти за филантропичен морски кулоар и плаващи полеви лечебни заведения. < /p>

Френският президент Еманюел Макрон, който прикани за „ филантропична пауза “ във войната, желае конференцията да обърне внимание на възходящите потребности на обсадения палестински анклав, в това число храна, вода, здравни консумативи, електричество и гориво.

Очаква се да участват над 50 страни, в това число няколко европейски страни, Съединените щати и районни сили като Йордания, Египет и страните от Персийския залив, оповестиха от френското президентство. Присъства и палестинският министър председател Мохамад Щайе.

Израелските управляващи няма да вземат участие в конференцията в четвъртък, споделиха от Елисейския замък.

Очаква се ръководителят на организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци, висшият чиновник на Организация на обединените нации за помощ и президентът на Международния комитет на Червения кръст да дават детайлности за незабавните потребности в Ивицата Газа.

Повече от 1,5 милиона души — или към 70% от популацията на Газа — са напуснали домовете си и към 1,2 милиарда $ са нужни за отговор на рецесията в палестинските региони.

Президентът на Кипър Никос Христодулидес ще показа проекта си за филантропичен морски кулоар до Газа, който съгласно него има за цел „ резистентен, сигурен поток от филантропична помощ в огромен размер към Газа в непосреден, средносрочен и дълготраен проект. “ Корабите ще доставят помощта от основното пристанище на Кипър Лимасол, на към 255 благи (410 километра).

Френски публични лица споделиха, че също обмислят евакуирането на ранени хора на болнични кораби в Средиземно море край крайбрежията на Газа. Париж изпрати хеликоптероносач край крайбрежията на Кипър и приготвя различен с медицински потенциал на борда за тази цел.

Дискусиите в четвъртък също ще включват финансова поддръжка и други способи за помогнете на цивилните в Газа.

Очаква се Франция да разгласи известно в допълнение финансиране. След офанзивата на Хамас на 7 октомври Париж даде спомагателни 20 милиона евро (21,4 милиона долара) филантропична помощ за Газа посредством Организация на обединените нации и други сътрудници и изпрати 54 тона помощ с три полета до Египет.

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > Във вторник немското държавно управление съобщи, че ще даде 20 милиона евро ново финансиране, в допълнение към отпущането на 71 милиона евро, които към този момент са предопределени за организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци след обзор, който започва след офанзивата на Хамас.

Президентът на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също участват на конференцията. 27-членният блок е най-големият снабдител на помощ за палестинците в света. Тя е изпратила съвсем 78 милиона евро тази година.

___

Автор на Associated Press Geir Moulson в Берлин и Менелаос Хаджикостис в Никозия, Кипър, способстваха за този отчет.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР