Длъжни сме да Ви предупредим, че по-долу в текста се

...
Длъжни сме да Ви предупредим, че по-долу в текста се
Коментари Харесай

“Просто ей така” магията изчезна

Длъжни сме да Ви предупредим, че по-долу в текста се съдържат спойлери за сериала “Просто ей по този начин ”. Ако не сте го гледали, четете на своя отговорност…

Първият епизод на “Сексът и градът ” излезе преди 24 години, през 1998. От този миг нататък той се трансформира във феномен, обичан на милиони фенове. Не малко фешън трендове се възродиха и разпространяваха с помощта на героините в сериала – чантите Бъркин и Багета, изкуствените цветя като аксесоари, обувките Маноло Бланик. А коктейлът “Манхатън ” – стана наложително пиво на всеки един правилен почитател.
През годините сериалът отнесе не малко рецензии, поради прекомерно „ белия ” си каст, който сякаш би трябвало да репрезентира жителите на Ню Йорк. Както и за неуважителното показване на други етноси и религии. Въпреки това, напълно умерено можем да кажем, че “Сексът и градът ” беше паметен сериал, за който мнозина се сещат с топли и носталгични усеща. Той беше революционен план за времето си – издигащ в фетиш женската независимост и самостоятелност. Един от първите сериали по малкия екран, в който четири дами свободно и без терзание приказват за секс. Мнозина зрителки са се припознавали в паметните героини от “Сексът и градът ” и са намирали разтуха и развлечение в тях.

Точно и заради тази причина, оповестяването на продължението със заглавие „ И просто по този начин ” беше посрещнато с толкоз смесени усеща.

От едната страна стояха въодушевени почитатели, нетърпеливи да надникнат още веднъж в живота на Кари Брадшоу и нейната другарска свита. От другата страна бяха тези почитатели, които имаха подозрения за това какво ще значи подновяването на сюжетните линии за героите. Защото всички сме наясно, че с цел да има какво да се гледа – би трябвало да има линия, която в най-елементарните си основи се състои от спорове и тяхното разрешаване. Финалът на “Сексът и градът ” ни даде едно чувство за свършек. Това от своята страна неизбежно постанова въпросът към какво тъкмо ще се върти историята в „ Просто ей по този начин ”.

Друг състоятелен боязън на правилните почитатели беше дали ще я има магията след толкоз години? Особено без един от най-колоритните герои – Саманта Джоунс, изиграна от актрисата Ким Катрал?

Вече няма почитател, който да не знае за дългогодишната омраза сред Ким и Сара Джесика и думите, които двете си размениха в обществените мрежи. Катрал от години е безапелационна в решението си, че сериалът остава в предишното. Именно отводът й да влезе в обувките на Саманта Джоунс е и повода да няма трети игрален филм (за което можем единствено да си отдъхнем и да благодарим на Катрал). Каквото и да се е случило сред четирите актриси, едно нещо е несъмнено:

Саманта Джоунс е един от най-колоритните, разкрепостени и свежи облици в сериала.

Много почитатели даже стигат до там, изрично да декларират, че точно Джоунс е „ сексът ” от “Сексът и градът ”…Ако това е правилно, какво ни остава да гледаме в този момент?…Само „ града ” ли? Който, апропо, беше значителен облик в сериала. Ню Йорк -динамичен,мистериозен и ексцентричен. Неведнъж самата Кари е заявявала, че точно той – градът, е огромната й обич. Мястото от което получава ентусиазъм.

“Ако получаваш единствено по една огромна любов…Ню Йорк може би е моята. ”


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР