Спасено теле от морж, което беше гушкано като част от грижите му в Аляска, почина

...
Джуно, Аляска (АП) — Малко от морж, намерено на мили
Коментари Харесай

Джуно, Аляска (АП) — Малко от морж, намерено на мили от океана на Северния склон на Аляска миналата седмица и което беше гушкано като част от грижите му, след като беше спасен, почина в петък.

„Въпреки че често е възнаграждаващо, спасяването на диви животни по своята същност е непредвидимо и идва с възможността за голяма загуба. За тези, които посвещават живота си на грижата за животните, това е най-трудната част от работата", се казва в изявление онлайн от Alaska SeaLife Center, изследователската организация с нестопанска цел и обществения аквариум, който се грижи за него.

Тихоокеанското теле от морж, взето от центъра на 1 август, след като беше открит от работници на петролните полета ден по-рано, се бореше с редица здравословни проблеми, като малабсорбция на хранителни вещества. В деня преди смъртта си той се сблъска с други усложнения, като хипогликемия и стомашно-чревни проблеми, каза центърът.

„Въпреки че нашите екипи за грижа за животните работиха неуморно, за да осигурят денонощни интензивни грижи, никога напускайки страната си, телето в крайна сметка се поддаде на състоянието си“, казаха от центъра. Планирана е аутопсия.

Смята се, че кафявото бебе с набръчкана кожа е на около един месец. Миналата седмица центърът каза, че в опит да имитира почти постоянната грижа, която телето би получило от майка си, моржът е бил „гушкан денонощно“, за да бъде спокоен и да му се помогне в развитието му. Центърът описва гушкането като обучен персонал, който дава на моржа „опцията да има топло тяло, на което да се облегне, от което той се възползва почти постоянно.“

Обхватът на тихоокеанския морж включва северните Берингово и Чукотско морета, но моржовете понякога се наблюдават в райони като морето Бофорт на североизток, според отдела за риба и дивеч на Аляска.

Телето е открито на около 4 мили (6,4 километра) навътре от морето Бофорт, в крайния север на Аляска. В тундрата близо до път, където е намерен моржът, е видяна „следа от морж“. Но не е ясно как точно е попаднал там, каза центърът.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР