Джулс Мори управлява ултраексклузивното подразделение Scott Dunn Private на фирма

...
Джулс Мори управлява ултраексклузивното подразделение Scott Dunn Private на фирма
Коментари Харесай

Да продаваш пътешествия за 800 хиляди долара

Джулс Мори ръководи ултраексклузивното поделение Scott Dunn Private на компания за първокласни пътувания. Родена в семейство на супербогати хора, тя от дребна се научава по какъв начин да възнамерява първокласни пътешествия за себе си. Сега предлага опита си на доста други като нея и по резултатите може да съдим, че се оправя повече от добре.  

На 12-годишна възраст Джулс Мори прави първата си резервация за хотел. Тя и 10-годишната й сестра по това време, напущат пансиона във Англия и отлитат за Женева, където ги чакат техните родители. Когато идват, излиза наяве, че няма кой да ги посрещне. Баща им, който е президент на Dow Chemical, по простъпка е резервирал полет за идващия ден, написа Business Insider.

Вместо да се изплаши, Джулс хваща такси, с цел да ги откара със сестра й до Beau Rivage - единственият петзвезден хотел, чието име първо изниква в съзнанието й. На рецепцията Мори осведоми чиновниците да се обадят на Dow Chemicals, тъй като компанията ще покрие разноските.

Разтревожените родители на двете девойки идват на идващия ден.

А ние бяхме като две принцеси, чувствахме се като вкъщи си и се наслаждавахме на румсървиза, спомня си Дулс.

Няколко десетилетия по-късно Мори стои отпред на Scott Dunn Private - ултралуксозно поделение, основано в Лондон, на компанията за първокласни пътувания Scott Dunn. Тя възнамерява пътешествията на най-богатите хора на планетата благодарение на екип от трима опитни консултанти и шест експерти по резервации.

Ние не ви споделяме по какъв начин да инвестирате акции и дялове за 2 млн. $, с цел да спечелите най-вече. Вместо това можем да ви предложим по какъв начин да ги похарчите по най-хубавия метод, споделя Мори. Оказва се, че услугите й са налични единствено с покана. Често при нея идват предложени клиенти от заможни мениджъри на огромни компании.

За разлика от доста други туристически сътрудници, Джулс Мори не таксува на час. Тя печели от комисионни от снабдители. Стандартът в промишлеността е към 10%, само че той може да варира.



Какво съставлява работата на Джулс и по какъв начин стартира всичко?

Мори инцидентно проправя пътя си към първокласните ваканции за супербогати хора. Тя стартира да резервира ваканциите на свои другари, до момента в който живее зад граница. Прави го за развлечение.

Тъй като няма виза, Мори не може да работи там, където живее. Често това са дестинации като Австралия, Виетнам и Сейнт Бартс. След като прекарва детството си в непрекъснато пътешестване от място на място, тя се трансформира в специалист в туризма. Като дете постоянно кара ски в Сейнт Мориц, прекарва летата си край езерото Комо и даже живее три месеца в ориенталски хотел в Хонконг.

Видяла с очите си доста първокласни места, Мори осъзнава какъв брой вълнуващо е да се пътува, среща се с нови култури и хора и не стопира да споделя своя опит с околните си.

Когато се мести назад във Англия през 2008 година, тя трансформира насъбрания през годините опит в кариера. Първоначално работи за друга туристическа компания. Не след дълго обаче е открита от Андрю Дън и назначена на сегашната си позиция.

По време на изявлението й разпореждат задача - да предложи дестинация, създавайки пътешестване, което е незабравимо. Тъй като е част от лигата на супербогатите, тя по-добре от всеки може да си показа какво се има поради под това.

Затова не рядко й се случва да получи позвъняване от добре прочут клиент, което звучи почти по този начин: Знаеш какво обичате, какво да вършим в този момент? Къде да отидем този път?

Отговорностите на Мори не се изчерпват с наемане на частни джетове и петхаус в петзвезден хотел. Тя е специалист в обезпечаването на прекарвания, които не може да бъдат купени с пари. Нарича ги “вълшебен прахуляк ”: може да вземем за пример да направи резервация за вечеря в най-натовареното време в ресторант Arzak със звезда Мишлен в Сан Себастиан идващия уикенд (въпреки че там се вършат резервации за месеци напред) или да обезпечи среща с куратор в Израелския музей в Йерусалим, с цел да видите клише на свитъците от Мъртво море - оригиналите се пазят в трезор, защото са извънредно нежни и е належащо позволение от страната, с цел да получите достъп до тях.



Разбира се, Мори не е всемогъща. И за нея има ограничавания. Един от неуспехите й е Айфеловата кула. Тя не съумява да я ангажира за собствен клиент, само че се утешава, че “поне към този момент ” не го е постигнала.

Една от неповторимите специалности на Мори е да възнамерява ваканции на стойност 6-цифрена сума.

Сред идните пътувания, които Мори възнамерява, e частно корабоплаване към островите Галапагос за фамилна среща на няколко генерации. Друго ще води шест дами, оставили мъжете си вкъщи, надолу по течението на Нил. Техният лидер, който ще бъде компактно до тях от самото начало, е един от най-изтъкнатите египтолози в света. Той ще ги води до пирамиди и археологически обекти, които нормално са неразрешени за туристи.

Друга група, състояща се от три дами и техните дъщери, ще отпразнува дипломирането си с пътешестване до Франция, включващо частно извършване на покупки след работно време в универсалния магазин La Samaritaine.

Наскоро Джулс Мори провежда едноседмично турне със суперяхта на стойност 800 000 $ за семейство по време на празниците, което включва специфичен достъп до острови, частна вила, плажни пикници и гмуркане с шнорхел.
 
Младата жена преуспява и с помощта на друго свое умеене - тя взема решение проблемите като с вълшебна пръчица. Точно на това разчитат супербогатите й клиенти.

Мори е подготвена да изпрати частен аероплан, с цел да ви избави от горски пожар. Точно това се случва с един от клиентите й, който отсяда в курорта Amanzoe в Гърция това лято. Хотел става жертва на бедствието.



„ Пренесохме я някъде другаде с частен аероплан “, сподели Мори.

В различен случай нейни клиенти се канят да се насочат към Бали, когато планината Агунг изригна. В рамките на часове е фиктивен незабавен проект на деяние. В 6 сутринта Джулс звъни и ги пита: Вярвате ли ми? Следва полет за Лондон, без никаква концепция накъде са тръгнали.

„ Магията беше фактът, че кацнаха в Лондон и нямаха визия къде отиват, само че ние го взехме решение “, сподели тя.

„ Беше същинска рецесия, само че най-после се оказа толкоз вълшебно – те споделиха, че това е един от най-хубавите празници, които в миналото са имали. “

Въпреки че е неоспорим специалист в своята сфера, Мори не престава да пътува и изследва нови дестинации. Когато нейният екип купува Octola в Лапландия за едно семейство, тя осъзнава, че в никакъв случай не го е виждала. Затова се качва на борда на бюджетна самолетна компания и го посещава на място.

Осъзнавайки пропуските в познанията си, да вземем за пример, че не е била на Антарктида или в Япония, Мори гледа с възторг напред. Компанията, в която работи, заплаща всичките й опознавателни обиколки. Други - от частен темперамент, финансира сама. Жаждата й за учене изпреварва времето, с което разполага.

През тази година Джус Мори съумява да посети Лисабон в Португалия, Черна гора, Израел, Маракеш, Мароко, Малта и Сардиния.

" Онзи ден някой ме попита - Кое е обичаното ти място?, и аз почтено отговорих от сърце: Това, на което към момента не съм била ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР