Джорджтаун, Гвиана (АП) — Правителството на САЩ в понеделник повтори

...
Джорджтаун, Гвиана (АП) — Правителството на САЩ в понеделник повтори
Коментари Харесай

САЩ потвърждават подкрепата си за разполагане в Хаити, докато се срещат с лидери на Карибите

Джорджтаун, Гвиана (АП) — Правителството на Съединени американски щати в понеделник повтори поддръжката си за възобновяване на мира и спокойствието в Хаити, заявявайки, че ще даде пари, съоръжение и логистична поддръжка за многонационални сили, чието разполагане остава нестабилно.

Линда Томас-Грийнфийлд, дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, която е в Гвиана за среща на върха на Карибите тази седмица, сподели, че Съединени американски щати играят своята роля в събиране на световна поддръжка за подкрепяна от Организация на обединените нации кенийска полиция. Тя означи, че държавното управление на Съединени американски щати към този момент е дало обещание 200 милиона $ и ще работи със заинтригуваните страни за възобновяване на мира преди общите избори, които към момента не са извършени.

Тя сподели, че разполагането на силите е незабавно, с цел да помогне на националната полиция на Хаити “ възобновяване на мира и сигурността “, до момента в който тя прикани опозиционните партии, които желаят оставката на премиера Ариел Хенри, да седнат дружно и да обсъдят политическо решение.

„ Хората се нуждаят от сигурност “, сподели тя,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР