Джорджия Мелони изглежда ще стане първата жена министър-председател на Италия

...
Джорджия Мелони изглежда ще стане първата жена министър-председател на Италия
Коментари Харесай

Заваляха поздравления от десни формации към Джорджия Мелони

Джорджия Мелони наподобява ще стане първата жена министър-председател на Италия отпред на най-дясното държавно управление след Втората международна война, откакто поведе закостенял алианс към успех на изборите в неделя.

Ройтерс разгласява някои от първите интернационалните реакции в обществените медии.

„ Италианският народ реши да вземе ориста си в ръце, като избра патриотично и суверенно държавно управление ”, написа в Twitter Марин Льо Пен, водач на френската крайнодясна партия " Национален общ брой ".

„ Поздравления за Джорджия Мелони и (лидера на Лига) Матео Салвини за това, че устояха на заканите на антидемократичния и нахален Европейски съюз, като завоюваха тази огромна победа ", се споделя още в туита.

Балаж Орбан, политически шеф на унгарския министър-председател Виктор Орбан, също разгласява текст в Twitter:

" Поздравления за Джорджия Мелони, Матео Салвини и (лидера на " Форца Италия " ) Силвио Берлускони за изборите през днешния ден! В тези сложни времена повече от всеки път се нуждаем от другари, които споделят обща визия и метод към провокациите пред Европа. "

" Джорджия Мелони сподели пътя за горда, свободна Европа на суверенни народи, които да могат да си сътрудничат за сигурността и просперитета на всички ", написа и водачът на испанската Vox Сантяго Абаскал.

" Голяма победа! Поздравления! ", написа в профила си във Facebook и министър председателят на Полша Матеуш Моравецки.

Припомняме, че съгласно предварителните резултати от провелите се в неделя парламентарни избори, водачът на крайната десница и Джорджия Мелони и нейните съдружници крайнодясната " Лига " на Матео Салвини и " Форца Италия " на някогашния министър председател Силвио Берлускони дружно ще завоюват към 43% от гласовете, което е задоволително, с цел да си обезпечат болшинство в двете камари на Народното събрание.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР