Джорджа Мелони се старае да е по-умерена, но в нея

...
Джорджа Мелони се старае да е по-умерена, но в нея
Коментари Харесай

Проф. Емилия Занкина: Популизмът в политиката култивира незрели избиратели

" Джорджа Мелони се старае да е по-умерена, само че в нея има и доза непредвидимост. Затова не можем да сме сигурни, че когато стане дума за сметките за ток, тя няма да се обърне към Русия. Затова не е обезпечено проевропейското бъдеще на Италия, както беше при Марио Драги ".

Това сподели пред БНР проф. Емилия Занкина, декан на филиала на Университета " Темпъл " в Рим, учител по политически науки и откривател с фокус върху популизма, промяната на обществената администрация и присъединяване на дамите в политиката.

И добави, че вътрешните настроения в страната и тези в обединението ще са двата фактора, които ще дефинират държанието на Мелони като възможен пръв министър на Италия.

В предаването " Преди всички " проф. Занкина уточни, че гласоподавателите вдясно не се интересуват от предишното на партията на Мелони, което е било преекспонирано от лявоцентристката коалиция по време на предизборната акция.

По думите ѝ в демократичните страни има цялостна вълна на дясното в изборното пространство.

" През последните години популизмът господства европейската политика и предизборната изразителност. Популизмът води до огромни обещания, до обрисуване на ясни черни и бели политики, до обещаване на лесни решения. Това води до обработване на незрели гласоподаватели, които търсят от ден на ден нови лица, които са неопетнени и ще им обещаят следващото избавление, само че по-късно ще бъдат бързо разочаровани, тъй като в ръководството измененията идват мъчно. Колкото по-нереалистични са едни предизборни обещания, толкоз по-трудно се трансформират в политики ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР