Джордж У. Буш казва, че е било „шокиращо“ да научи, че Евгений Пригожин някога му е сервирал вечеря в Санкт Петербург: „Всичко, което знам, е, че оцелях“

...
Снимка от 2006 г. показва как Евгений Пригожин сервира вечеря
Коментари Харесай

Снимка от 2006 г. показва как Евгений Пригожин сервира вечеря на тогавашните... Президентът Джордж У. Буш.

Буш каза, че е бил изненадан да научи, че се е срещнал лично с Пригожин, който сега се смята за мъртъв.

Пригожин е управлявал кетъринг за руския лидер Владимир Путин, спечелвайки името „главният готвач на Путин“.

Бившият президент Джордж У. Буш каза в неделя, че е бил шокиран да открие, че Евгений Пригожин – основателят на Wagner Group – му сервира вечеря преди повече от 17 години.

В същото време Буш беше попитан дали смята, че новината за смъртта на Пригожин в самолетна катастрофа е "шокираща" за него. Конференцията се проведе в Киев, но Буш се присъедини чрез видеообаждане.

„Не, това, което е шокиращо за мен, е, че онзи ден видях снимка от среща на върха на Г-8 в Санкт Петербург, където той беше човекът сервирайки ми храната", каза Буш.

"Той беше главният готвач на Путин и беше на снимката", каза бившият президент, като се усмихна.

Буш каза, че може не си спомням да съм срещал човека лично. „Всичко, което знам, е, че оцелях“, добави той.

След това бившият президент беше попитан дали смята, че руският лидер Владимир Путин може да „преживее“ последствията от войната в Украйна, ако конфликтът не приключи в Москва услуга.

„Това зависи от руския народ. Не зависи от американския народ. Не зависи от украинския народ“, отговори Буш. „Зависи от народа на Русия да реши. Те са умни хора.“

Снимка от 14 юли 2006 г. показва момента, в който Буш и съпругата му Лора Буш се срещат с Пригожин, когато двойката вечеря с Путин. Изглежда, че Пригожин представя или поднася питие на Буш.

Те присъстваха по време на 32-рата среща на върха на Г-8 в Санкт Петербург. Това беше първият път, когато Русия беше домакин на среща на Г-8.

По това време и Вашингтон, и Москва обсъждаха по-нататъшното отваряне на търговията между двете нации и възможността Русия да се присъедини към Световната търговска организация.

В онези дни Пригожин имаше, защото предоставяше кетъринг услуги на руския лидер. Неговата компания, Concord, помогна да бъде домакин на държавни банкети.

В крайна сметка той разшири своята бизнес мрежа, за да включи фабрика за тролове — както се твърди от Министерството на правосъдието на САЩ — и военната компания Wagner Group.

Наред с други командировки по света, Вагнер беше изпратен да се бие във войната в Украйна, където Пригожин се оплака от тежки загуби и публично критикува руските висши военни лидери.

Поради, както той каза, оплаквания срещу Кремъл, Пригожин организира въоръжен бунт през юни, обявявайки, че войските му маршируват към Москва. Въпреки това, след като Пригожин сключи сделка с Путин и отиде в изгнание.

Седмици по-късно Пригожин

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР