Джордж Маргонис е генерален мениджър на Филип Морис България. Стартира

...
Коментари Харесай

В процеса на своята трансформация към бъдеще без дим сме инвестирали над 8 милиарда долара

Джордж Маргонис е общоприет управител на Филип Морис България. Стартира кариерата си в Гърция, като сменя разнообразни позиции в региона на връзките, маркетинга и продажбите в няколко огромни компании там. През 2001 година се причислява към Филип Морис Папастратос - гръцкия филиал на Филип Морис Интернешънъл, като пораства и се развива в компанията на разнородни позиции, свързани с продажби, маркетинг и потребителско прекарване. Осем години по-късно става част от екипа на централата на Филип Морис Интернешънъл в Швейцария, където оглавява отдел " Стратегии на продажбите " за района на Европейския съюз. След това поема позицията началник " Продажби " за Гърция, Кипър и Малта. През 2016 година оглавява офиса на Филип Морис България в София. Оттогава е и деен член на локалната бизнес общественост и участник в разнообразни бизнес конгреси и медийни събития. Джордж има магистратура по бизнес администрация от университета " Кингстън " в Лондон, Англия, само че има вяра в ученето през целия живот и продължителното рационализиране и е взел участие в редица квалификационни стратегии, ориентирани към развиването на лидерските му умения. Филип Морис Интернешънъл е мултинационална компания с над 170-годишна история, която неотдавна реализира радикална смяна, като прекатурна напълно личния си бизнес в осъществяване на визията си за бъдеще без пушек. Кое е най-голямото предизвикателство в този развой?
В процеса на своята промяна към бъдеще без пушек сме вложили над 8 милиарда $ в създаването, научната оценка и комерсиалната комерсиализация на бездимни други възможности, които имат капацитет да понижат вредата от тютюнопушенето. В научноизследователския ни център в Ньошател, Швейцария, работят над 400 учени и специалисти, а науката и технологиите са в ядрото на трансформацията на нашия бизнес. Важно е да се означи, обаче, че бездимните платформи не са без риск и са предопределени единствено за тези пълнолетни пушачи, които другояче биха траяли да пушат.

Най-голямото предизвикателство пред нас е да се реализира по-координиран метод сред държавните управления и здравните управляващи, тъй че всички послания, отправени към пълнолетните пушачи, които другояче биха траяли да пушат, да са ясни и поредни, и да не ги объркват. Вярваме, че осъществяването на задачата ни за създаване на бъдеще без пушек е постижима и може да бъде реализирана по-бързо, в случай че държавните управления и здравните управляващи по света изразят по-ясни позиции по отношение на капацитета на бездимните други възможности за понижаване на вредата от тютюнопушенето и възстановяване на публичното здраве.
Как пандемията с COVID-19 промени компанията ви и цялата промишленост?
За ФМИ, а съгласно мен и за доста други компании, тази рецесия форсира процеси, които при естествени условия биха лишили доста години - отдалечена работа и хибриден метод на работа, отдалечено обслужване на клиенти - и в същото време тя укрепи съдействието сред мениджърите и екипите в работен метод с фокус върху осъществяването на планове. Тя ускори отдалеченото обслужване - през днешния ден информацията, нужна на клиентите, се дава главно онлайн, което от своя страна води до напредък на електронната търговия, макар че измененията в държанието на потребителите не се дължат само на пандемията. Всъщност доста от тези трендове към този момент бяха стартирали - ние във ФМИ да вземем за пример бяхме почнали цифровата си промяна още преди COVID-19. Днес потребителите са доста по-склонни да реализират цифрова връзка с фирмите. Бъдещето ще постанова фирмите да могат все по-добре да откликват на потребностите на потребителите и колкото по-скоро те осъзнаят това, толкоз по-добри ще са техните резултати, а оттова и резултатите за цялата стопанска система.
Какви полезности и качества би трябвало да има актуалният водач, изключително в спешни времена?
Ние във ФМИ сме безусловно уверени, че когато обществата се сблъскват с рецесия от подобен мащаб, бизнесът и бизнес водачите би трябвало да бъдат покрай обществото и да оказват нужната поддръжка за справяне със обстановката, да оказват помощ в преходния интервал и да сътрудничат с държавните управления за намирането на решения на проблемите. Компаниите би трябвало да реагират бързо и да поддържат своите чиновници, клиенти, сътрудници и техните общности. Още по-добри резултати за цялата стопанска система могат да бъдат реализирани, когато фирмите и държавните управления обединят напъните си в гонене на споделени цели за общото богатство.
К100: Най-големите компании в България Класацията подрежда по доходи за 2020 година най-големите 300 компании, както и показва секторни подреждания с данни за оборот, облага, чиновници
Винаги съм се възхищавал на водачи, хора и екипи, които се стремят да усъвършенстват нещата, без значение дали в естествена или спешна обстановка. Постоянното рационализиране движи света напред и води до прогрес. За да постигаш все по-добри резултати, е належащо да вдъхновяваш хората и екипите си. Да им осигуриш подтекст, ясна посока и измерими цели. Важно е да създадеш среда, в която хората се усещат зачитани, подкрепяни и приобщени, тъй че да могат да се развиват и да дават най-хубавото от себе си. През миналата година научих, че е належащо непрекъснато да предвиждаме измененията и да сме подготвени да се приспособяваме към тях бързо и гъвкаво. Не на последно място, бизнес водачите не би трябвало да губят връзката си с обществото и да дават нужната помощ, като работят отговорно и без отсрочване, само че и като в това време излъчват взаимност, угриженост и на първо място човещина.
Какъв бе приносът за обществото на Филип Морис България през последните години?Филип Морис България поддържа локалните общности в тютюнопроизводителните райони посредством своя дълготраен сътрудник Фондация " БИКОУЗ в помощ на благотворителността ". Програмата за корпоративна обществена отговорност " Забавно лято, грижовна есен " започва през 2015 година с летни просветителни академии " Забавно лято " за децата от тези райони, посредством които те получиха опция да учат, да се развиват и да усъвършенстват уменията си, тъй че да имат триумф в живота. Прилагането на нови способи на образование в тази стратегия бе подсилено от основаната няколко години по късно " Академия за учители ", чиято цел е да се отговори на просветителните потребности в тези райони.
През последните 6 години в програмата са взели участие над 2300 деца, 250 екипа от млади бизнесмени и 54 учители от 25 дребни обитаеми места в 11 общини от тютюнопроизводителните райони на България. До момента са дарени близо 1 милион лв. за осъществяването на програмата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР