Джонбенет Рамзи е родена на 6.08.1990 година в Атланта, Джорджия.

...
Джонбенет Рамзи е родена на 6.08.1990 година в Атланта, Джорджия.
Коментари Харесай

Джонбенет Рамзи – най-популярното неразрешено убийство на 90-те години

Джонбенет Рамзи е родена на 6.08.1990 година в Атланта, Джорджия. Като щерка на богат предприемач, 6-годишната Джонбенет взе участие в голям брой състезания за хубост, преди да бъде открита мъртва в дома си в Колорадо на 26.12.1996 година. Все още неразрешено, нейното ликвидиране е едно от най-популярните полицейски следствия на 90-те години. До ден-днешен никой не е упрекнат за убийството на Джонбенет, а казусът остава отворен за следствие десетилетия след гибелта на дребната хубавица.

Джонбенет Рамзи

Кръстена както на татко си Джон Бенет, по този начин и на майка си Патриша, Джонбенет Патриша Рамзи е по-малкото от двете деца в фамилията. Тя е красиво момиченце, което обожава да бъде под светлините на прожекторите – единствено на 6-годишна възраст тя е печелила няколко трофеи от състезания за хубост. Нейната очарователна усмивка, блестяща руса коса и безчет невероятни костюми я трансформират в центъра на вниманието, където и да отиде. Бащата на Джонбенет е извънредно сполучлив и богат предприемач, а майка й също е била кралица на хубостта – през 1977 година Патриша Рамзи става Мис Западна Вирджиния. В първокласната къща на фамилията има всичко, което да обезпечи на Джонбенет и по-големия й брат един благополучен живот.

На 26.12.1996 година сутринта, малко преди 6 часа сутринта, Патриша Рамзи се обажда в полицията от вкъщи си. Тя твърди, че дъщеричката й е била отвлечена през нощта. Освен това, тя споделя, че на стълбите открива писмо от 3 страници, на което написа, че от тях се желае да предадат тъкмо 118 000 $, с цел да спасят щерка си. Полицията идва в дома на Рамзи, дружно с доста от фамилните им другари, които необезпокоявано се движели в парцела. След като нарушителите не се обадили в часа, в който дали обещание да звъннат за подкупа, служителите на реда предложили на Джон да огледа огромния си дом за някакви следи от момиченцето. Бащата се насочва към мазето дружно със собствен другар и там открива тялото на щерка си. Черепът на момиченцето е разрушен, тя е била полово насилена и удушена с ръчно направена гарота. Според отчета на правосъдния доктор, формалната причина за гибелта на Джонбенет е задушаване, а гибелта й е класифицирана като ликвидиране.

Родителите на Джонбенет – Джон и Патси Рамзи

В къщата на Рамзи няма следи от влизане с щурм, а и също така, домът им е толкоз огромен, че индивидът, който е умъртвил дребното момиче би трябвало добре да е познавал всички порти в къщата, с цел да може елементарно и безшумно да открие спалнята на Джонбенет в толкоз късен час и да я отнесе в мазето, без да разсъни останалите членове на фамилията.

Според някои, след откриването на тялото на Джонбенет, следват голям брой неточности от страна на полицията. Мазето, в което било намерено тялото на момиченцето не било изследвано обширно още същия ден, а родителите не били разпитани незабавно и поотделно.

През идващите 4 години единствените обвинени били родителите на Джонбенет. От момента на откриването на тялото й, има две съществени теории за случилото се – или Джонбенет е била убита от родителите си или е била убита от брат си Бърк (9-годишен по това време) и Джон и Патси провеждат подправено похищение, с цел да прикрият осъщественото, карайки всички да имат вяра, че външен човек е умъртвил детето им.

Бърк, Патси и Джонбенет Рамзи

Доказателствата карали обществото и полицията да считат, че Рамзи фактически са отговорни. На първо място, бележката, която Патси разкрила, била прекомерно дълга за записка, в която се желае откуп. Тя била прекомерно загадъчна и характерна, написана на лист хартия, който принадлежал на фамилията. Почеркът от бележката имал много сходства с почерка на Патси Рамзи. Върху тиксото, с което била обгърната Джонбенет били открити фибри, които съвпадали с облеклата на майка й. Освен това, имало голям брой несъответствия в историите на двамата родители и за обществото те в действителност били отговорни за убийството на щерка им.

През декември 1999 година правосъдните заседатели в Болдуър гласоподават и упрекват Джон и Патси Рамзи за хипотетичната им роля в убийството на щерка им. Въпреки това, щатският арбитър взема решение да не повдига обвинявания против двамата родители. Семейството се реалокира назад в Атланта и разгласява спомен, наименуван „ Смъртта на невинността “ през 2001 година, посредством който желаят да се опълчват на медиите, за които настояват, че са унищожили живота им.

Патси Рамзи умира няколко години по-късно от рак – на 49-годишна възраст. Джон изгубва цялото си благосъстояние, а през 2016 година братът на Джонбенет – Бърк изненадващо за всички се появява в „ Шоуто на доктор Фил “, прекъсвайки 20-годишното си безмълвие по случая с Джонбенет, само че не изнася никакви нови доказателства за гибелта й.

Безброй доста книги, документални филми и престъпни епизоди са представяли своите теории за убийството на Джонбенет. Майката, бащата, братът, локалният полов принудител (Гари Олива), електроинженерът (Майкъл Хелгот), учителят (Джон Кар), домашната помощница (Линда Хофман) и даже градският Дядо Коледа (Бил Макрейнълдс) – всички те са били обвинени в един или различен интервал от следствието. Никой обаче не е упрекнат.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР