Джон Ленън от е един от най-великите музиканти на всички

...
Джон Ленън от е един от най-великите музиканти на всички
Коментари Харесай

Imagine: днес Джон Ленън можеше да бъде на 82

Джон Ленън от е един от най-великите музиканти на всички времена. За страдание, животът му е неуместно убит от револвера на един фанатик. Завинаги замлъква гласът на родения в Ливърпул певец и артист, трансформирал се в кумир на няколко генерации млади и самостоятелни хора. 

През 1957 година Ленън, който харесва песните на, основава групата The Quarrymen и кани в нея Пол Маккартни. През пролетта на 1958 година за епизодични изяви, а от есента за непрекъснато към тях се причислява и Джордж Харисън (приятел на Пол). Тримата начинаещи музиканти преименуват състава си на три години по-късно. Ринго Стар става барабанист на групата през 1962 година, заменяйки Пийт Бест. 
 Конгресът на Съединени американски щати утвърди военна помощ за Българската войска 7 окт 2022 | Близо $40 млн. $ финансова помощ ще бъде получена от българската войска от Съединени американски щати. Това е реалност, откакто Конгресът...


Музиката на " Ливърпулската четворка " и соловият Джон Ленън все още са едни от най-слушаните в международен мащаб, а живите членове на именитата група – Пол Маккартни и Ринго Стар, не стопират да припомнят най-силните си и плодотворни години. В интервала 1962 – 1970 година The Beatles издават 12 албума, 13 мини албума и 22 сингъла. А до днес са продадени над 1.3 милиарда албума на групата.

Преди няколко години вдовицата на Ленън – Йоко Оно, издава и всички най-забележителни произведения на Ленън, основани през 10-годишната му солова кариера – от разпадането на бандата до гибелта на музиканта през 1970 година пред " Дакота билдинг " в на 8 декември 1980 г. 



Почти 40 години по-късно дано отбележим рождения ден на големия Джон Ленън с  му части

Вижте кои са те... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР