Джон Кери, главният американски дипломат по въпросите на климата и

...
Джон Кери, главният американски дипломат по въпросите на климата и
Коментари Харесай

Джон Кери ще се пенсионира като главен преговарящ за климата на САЩ

Джон Кери, основният американски посланик по въпросите на климата и някогашен претендент за президент, ще се пенсионира през идващите месеци, малко преди изборите в Съединени американски щати през ноември, които може да върнат Доналд Тръмп на бял свят Къща.

Кери, който навърши 80 години предишния месец, сподели на личния състав в събота, че ще остане на поста си до края на зимата или началото на пролетта, съгласно човек, осведомен с неговото известие.

Според Axios, който първи заяви, че Кери ще се отдръпна, някогашният сенатор от Масачузетс, претендентът за президент на Демократическата партия през 2004 година и някогашен държавен секретар ще се трансферира към подкрепяне на Джо Байдън да бъде избран отново.

Пенсионирането на Кери идва във време на политическа опасност за програмата на Байдън за климата, като се задава опцията за второ президентство на Тръмп.

Байдън даде обещание да понижи излъчванията в Съединени американски щати до 50 % 52 % под равнищата от 2005 година до 2030 година и прокара незабравим пакет от $369 милиарда екологичн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР