Джон Кавана е един от най-популярните треньори в MMA. Негов

...
Джон Кавана е един от най-популярните треньори в MMA. Негов
Коментари Харесай

Джон Кавана: Българската ММА публика ми напомня на ирландската

Джон Кавана е един от най-популярните треньори в MMA. Негов играч е ирландската звезда Конър Макгрегър или повторен международен първенец на UFC. Ирландският експерт бе на първото си посещаване в България по покана на българския войник Георги Валентинов, с който работи взаимно от лятото. Кавана застана в ъгъла на 26-годишния старозагорец по време на борбата му от третото издание на веригата GRAND FIGHT ARENA. Специално за BOEC.BG известният и сполучлив треньор даде извънредно изявление.

Здравейте и добре пристигнал в България! Какво е вашето първо впечателние от тук?

Тук съм от няколко дни и си извозвам прелестно. Хората са гостоприемни, другарски настроени… Аз съумях да се насладя малко и на слънцето. За мен е прелестно пътешестване.

Вие сте тук за третото издание на GRAND FIGHT ARENA . След като изгледахте мачовете, какво мислите за българския ММА и бойците ни?

Да. Публиката беше доста прочувствена и шумна. Напомня ми на моята татковина, на ирландската аудитория. Бойците имат много умения и са спортсмени. Беше чудесна церемония!

Чух, че вие сте доста впечатлен от Георги Валентинов. И заради тази причина сте тук, даже стояхте в неговия ъгъл. Какво видяхте у него?

Преди известно време неговият управител Никола ме свърза с него и го докара в залата в Ирландия. Много ми хареса неговото държание в залата, по едно и също време доста покорност, само че твърдоглав труд, извънредно умел и целенасочен. Има много впечатляваща статистика до момента. А това което видях нощес (б.р. – на 5-ти октомври) приказва доста – 2000 почитатели, които скандираха името му. Той даже ръководеше шоуто като промоутър. За неговата 26-годишна възраст е построен като много впечатляващ персона.

Георги към момента е млад играч. Върху какви аспекти би трябвало да работи?

Той има добре построени умения. Аз се надявам да мога да му оказа помощ най-малко малко да ги разгърне на интернационално равнище. Когато идва в залата ми, той може да се изправи против разнообразни спаринг сътрудници, с разнообразни стилове и физика. Моята цел е да опитам да му оказа помощ да влезе в огромното шоу, тъй че да покаже това, на което е кадърен.

Имате ли проекти за него?

Да, да! Вече са задвижени. Надявам се да мога да оказа помощ. Мисля, че е повече от подготвен да взе участие в интернационалните шампионати. Просто би трябвало да почукам на някои порти и да го вкарам вътре.

Цялото изявление четете и гледайте в BOEC.BG.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР