Джон Хайнс бе освободен от поста старши треньор на Нешвил

...
Джон Хайнс бе освободен от поста старши треньор на Нешвил
Коментари Харесай

Нешвил Предатърс освободи треньора Джон Хайнс

Джон Хайнс бе освободен от поста старши треньор на Нешвил Предатърс от Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ), оповестява организация АП.

Нешвил не съумя да стигне до плейофите за купа " Стенли " за първи път от сезон 2013/2014, завършвайки на три точки зад осмия в Западната конференция Уинипег Джетс. Самият Хайнс класира тима във финалния шампионат във всеки от първите си три сезона отпред на тима, само че не съумя да завоюва серия.

Хайнс имаше още една година по контракта си с Предатърс, който двете страни преподписаха на 19 май 2022. Треньорът се разделя с клуба с баланс 134-96-18 от 248 мача в постоянния сезон и 3-11 в плейофите.

Името на заместника на Хайнс към момента не е известно, защото неговият асистент Дан Ламбърт също бе освободен.

" Джон Хайнс е добър човек и добър треньор. Убеден съм, че той ще продължи да израства в НХЛ. След съвещанието ни в края на сезона обаче взехме решение, че е време за смяна ", сподели Бари Тротц, който ще заеме поста общоприет управител на 1 юли.

Хайнс е шестият треньор, който бе освободен след края на постоянния сезон в НХЛ. Останалите са Далас Ийкинс (Анахайм Дъкс), Питър Лавиолет (Вашингтон Кепитълс), Брад Ларсен (Кълъмбъс Блу Джакетс), Дарил Сътър (Калгари Флеймс) и Жерар Галан (Ню Йорк Рейнджърс).

Хайнс е с баланс 284-255-63 в 602 мача като треньор на Ню Джърси Девилс и Предатърс. Той обаче има единствено четири победи в плейофите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР