Джоан Роулинг отново нарече транссексуалните хора мъже и се подготви

...
Джоан Роулинг отново нарече транссексуалните хора мъже и се подготви
Коментари Харесай

Джоан Роулинг отново нарече транссексуалните хора мъже и се подготви за арест

Джоан Роулинг още веднъж назова транссексуалните хора мъже и се приготви за арест. На 1 април в Шотландия влезе в действие шотландският закон за закононарушенията от ненавист. Първият министър на Шотландия Хамза Юсуф сподели, че се надява това да помогне за справяне с увеличението на престъпността. Но измежду критиците на закона бяха да вземем за пример Илон Мъск и Джоан Роулинг. За последното е изключително настоящо – писателката живее в столицата на Шотландия Единбург.

Законът дефинира като закононарушение подбуждането на ненавист против хора въз основа на вяра, възраст, увреждане, полова ориентировка или транссексуална еднаквост. В същото време дамите не са включени в листата на хората в неравностойно състояние. От позиция на Роулинг се оказва, че правата и възприятията на транссексуалните хора са били ценени по-високо от правата на дамите и девойките.

Новата законодателна самодейност, написа Роулинг в обществените мрежи, може елементарно да бъде употребена от деятели, с цел да запушат устата на хората, недоволни от актуалната обстановка.

В който, да вземем за пример, транссексуалните хора към този момент се позволяват до женските тоалетни и други места, предопределени извънредно за дами (според Роулинг това е просто опасно). „ Статистиката за престъпността се трансформира в нелепост, в случай че насилствените и полови закононарушения, осъществени от мъже, бъдат включени измежду тези, осъществени от жени; гротескна неправда е да се разреши на мъжете да се състезават в женските спортове; Несправедливо е работните места, почестите и опциите на дамите да се заемат от мъже, които се разпознават като транс “, написа Роулинг. В същото време, прибавя тя, биологичният пол остава неизменима даденост.

Постът беше оповестен на 1 април и Роулинг не пропусна опцията да се подиграе: тя разгласява фотоси на същински транссексуални мъже (или преструващи се на такива) с присмехулно възхитени надписи. Например: „ Крехкото цвете Кати Долатовски, високо 195 сантиметра, с право беше изпратено в женски затвор след ареста си. Там тя евентуално ще бъде предпазена от мъже, които са жестоки и хищни (за разлика от 10-годишното момиче, което беше жертва на полов тормоз на Кейти в социална женска тоалетна). “

Или: „ Красивото шотландско момиче Айла Брайсън, наказана за две изнасилвания, откри същинската си женска еднаквост тъкмо преди да бъде наказана. Обръщането към нея с „ той “ подбужда ненавист, тъй че дано почитаме местоименията, които Айла избира. Или: „ Шотландката и месарката Ейми Джордж отвлякоха 11-годишно момиче, облечено в дамска рокля. Дори не е ясно за какво това беше упоменато в съда: несъмнено, тя носеше рокля, тъй като е жена! „ Ейми заведе момичето в дома си и я малтретира полово в продължение на 27 часа. “

Като цяло Роулинг приканва, както и преди, да назоваваме мъжете мъже, а дамите дами, в случай че желаеме „ тъкмо да опишем или обсъдим действителността “, в която се правят закононарушения против дамите и правата им се понижават.

А Роулинг приключва поредицата си от изявления с фразата: „ В момента не съм в страната, само че в случай че това, което написах тук, се назовава закононарушение съгласно новия закон, чакам да бъда задържана след завръщането си в родината на Шотланското просвещение. ” Полицията в Единбург обаче към този момент съобщи, че към момента никой не се е обърнал към тях с искане да затвори Роулинг зад решетките.

Източник: Twitter/Превод:SafeNews

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР