Джо Байдън отправи днес язвителни критики срещу президента Доналд Тръмп

...
Джо Байдън отправи днес язвителни критики срещу президента Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Байдън се заяде с Тръмп

Джо Байдън насочи през днешния ден язвителни рецензии против президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, ден откакто полицията разгони мирните стачкуващи край Белия дом във Вашингтон, с цел да може Тръмп да театралничи с Библия в ръка пред прилежащата черква, развалена при вчерашните конфликти, съобщи АП.

Байдън сподели, че "нарцисизмът на Тръмп е станал по-голям от страната, която той управлява ". Вероятният президентски претендент на Демократическата партия произнесе слово в кметството на Филаделфия, засягайки тематиката за избухналите в Съединени американски щати цивилен вълнения след убийството на цветнокожия Джордж Флойд от служители на реда в Минеаполис. Според Байдън е "дошъл моментът " да се реши казусът със систематичния расизъм и с надълбоко вкорененото икономическо неравноправие. Той акцентира, че страната не може да чака изборите през ноември и изходът от тях.

"Дойче веле ": Америка се саморазрушава

"Призовавам Конгреса да работи още този месец ", сподели Байдън, настоявайки депутатите да стартират "реална промяна на полицията ", като засяга и препоръчана законова корекция, която да забрани задушаващи хватки, като тази, с която служителят на реда в Минеаполис умъртви Флойд. "Президентът през днешния ден е част от казуса и го задълбочава ", посочи евентуалният противник на Тръмп в идните президентски избори, като добави, че Тръмп е "обсебен от своето заслепяващо его ".

По-рано управляващите под федерално командване разпръснаха със сълзотворен газ мирната проява във Вашингтон, с цел да може президентът на отиде пешком до прилежащата черква "Сейнт Джон " и да театралничи там с Библия в ръка. Църквата понесе съществени вреди при митингите в неделя. Байдън уточни, че "мирните протестиращи " са били разгонени от "прага на националния дом, от Белия дом ", с цел да може Тръмп да получи "пиар фото опция ". "Президентът държеше Библия. Бих желал той да не я размахва, а най-малко един път да я отвори ", означи Байдън.

Двадесетминутното слово на претендента за президентската номинация на Демократическата партия, произнесено в наличието на кмета на Филаделфия Джим Кени, с което Байдън се завърна онлайн в акцията след 2-месечната изолираност, бе излъчено онлайн от редица кабелни малките екрани. Той употребява това, с цел да подчертае, че в борбата за "президентския пост не става дума за мен. Става дума за теб, за нас ". "Вижте, президентството е доста висша служба. Никой не може да бъде прав във всичко. Аз също. Но ви давам обещание, че няма да разпалвам пламъците на омразата ", акцентира Байдън.
Филаделфия също е сцена на улично принуждение и остри конфликти сред протестиращи и полицията. Сили на Националната армия охраняват основни публични здания. Няколко прилежащи на кметството здания, където приказва Байдън - банки, огромни магазини и хотели, бяха барикадирани в опит да не пострадат от вандалските нападения.

Джо Байдън се срещна с афроамерикански водачи

Байдън се пробва да се показа в ослепителен контрастност на Тръмп, който възприе език на борба, с цел да се показа като "президент на закона и реда ". Тръмп даде индикации, че заложи преизбирането си на убеждаването на гласоподавателите, че неговият силов метод е оневинен във време на национални безредици и на протест на расова основа, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП. "Аз ще се стремя да церя раните на расова основа, които от дълго време изтезават страната, няма да ги употребявам за политически дивиденти ", сподели Байдън във Филаделфия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР