Джо Байдън официално прие номинацията на Демократическата партия за кандидат

...
Джо Байдън официално прие номинацията на Демократическата партия за кандидат
Коментари Харесай

Байдън официално прие номинацията за президент: Ще бъда съюзник на светлината, не на мрака

Джо Байдън публично одобри номинацията на Демократическата партия за претендент на президентските избори в Съединени американски щати през ноември, оповестиха международните организации.

Неговият подгласник, сенаторката от Калифорния Камала Харис, одобри да се кандидатира за вицепрезидент.

В речта си пред конгреса на Демократическата партия Байдън даде обещание да сплоти разкъсваната от рецесия страна.

" Тук и в този момент аз ви давам думата си, че в случай че ми поверите президентския пост, ще заложа на най-хубавите от нас, не на най-лошите. Аз ще бъда съдружник на светлината, не на мрака. И не се съмнявайте, ние ще преодолеем този мрачен интервал в Америка ", съобщи 77-годишният Байдън, представен от Асошиейтед прес.

Той даде обещание, че ще бъде президент на всички американци, без значение от партийните желания. " Ще работя в интерес на тези, които не ме поддържат също толкоз старателно, що се касае за тези, които са дали своят вот за мен ", съобщи Байдън и акцентира, че в този момент не е моментът да се приказва за партиите, а за цяла Америка.

Кандидатът на демократите даде обещание в словото си да сътвори милиони нови работни места, да анулира въведените от сегашната администрация данъчни облекчения за едрия бизнес и най-богатите хора, съобщи ТАСС.

Пледирайки за една " великодушна и мощна Америка ", Байдън подложи на остри рецензии сегашния собственик на Белия дом, без да произнесе нито един път името му в словото си, отбелязва Франс прес. " Настоящият президент прекомерно дълго държа Америка в мрак. Натрупаха се прекалено много яд, прекалено много боязън, прекалено много разделения ", съобщи Байдън, съгласно който Доналд Тръмп се е провалил в най-основното си обвързване към нацията. " Той не съумя да ни отбрани, той не съумя да отбрани Америка ", уточни претендентът на демократите, представен от ДПА.

По думите на Байдън Съединени американски щати са се оказали пред лицето на четири големи рецесии по едно и също време: най-тежката пандемия от над 100 години, най-тежката икономическа рецесия след Голямата меланхолия, най-силния апел за расова правдивост от 60-те години, възходящите закани от климатичните промени.

В продължение на три десетилетия Джо Байдън беше сенатор от Делауер, преди да бъде определен за вицепрезидент на Барак Обама. Номинацията на Демократическата партия за президент беше негова цел в продължение на повече от 30 години, през които той се кандидатира за нея три пъти - през 1988 година, през 2008 година и през 2020 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР