Джим Саймънс, чиято математическа работа доведе до развитието на теорията

...
Джим Саймънс, чиято математическа работа доведе до развитието на теорията
Коментари Харесай

Джим Саймънс, основател на пионерския количествен фонд Renaissance Technologies, почина

Джим Саймънс, чиято математическа работа докара до развиването на теорията на струните и основаването на известния количествен фонд Renaissance Technologies, умря на 86 години.

Обучен математик, Саймънс работи като разбивач на кодове от Студената война за Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати през средата на 60-те години, преди да се реалокира в университета Стоуни Брук по-късно през десетилетието, където управлява катедрата по математика в основаното в Ню Йорк учебно заведение.

Опирайки се на своя математически опит, Саймънс напуща академията и през 1978 година основава хедж фонд. Преименувана на Renaissance Technologies през 1982 година, компанията беше пионер в тактиките за количествена търговия, които се изплатиха популярно за своя флагман Medallion Fund.

Милиардерът се отдръпна от ежедневното ръководство на Renaissance през 2010 година През при започване на 2021 година той се отдръпна от ролята си на съпредседател на фонда и от фамилната си фондация Саймънс, която спонсорира проучен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР