Джим Гордън, рокендрол барабанистът, който свири в класически записи на

...
Джим Гордън, рокендрол барабанистът, който свири в класически записи на
Коментари Харесай

На 77 години почина известен барабанист

Джим Гордън, рокендрол барабанистът, който свири в типичен записи на Ерик Клептън, Джордж Харисън и " Бийч бойс “ умря на 77 години, съобщи АП. Той страдаше от възходящи душевен проблеми и прекарва втората половина от живота си в пандиза за убийството на майка си, добавя Българска телеграфна агенция.

Гордън е умрял в понеделник в Калифорнийския медицински център във Вакавил от естествена гибел. Той е бил диагностициран с шизофрения и е прекарал в пандиза последните четири десетилетия от живота си.

От средата на 60-те доникъде на 70-те години на предишния век малко студийни барабанисти са били по-търсени от Гордън.

Той свири в забележителния пробен албум " Pet Sounds “ на " Бийч бойс “, в " The Notorious Byrd Brothers “ на " Бърдс “, в тройния албум, записан от Джордж Харисън след " Бийтълс “, " All Things Music Pass “ и в джазрок албума " Pretzel Logic “ на " Стийли Дан “. Работи с необятен кръг от водещи реализатори - от Джоан Бейз и Джаксън Браун до Мърл Хагард и Том Пети. Гордън също по този начин пътува на турнета с Клептън и " Дерек енд дъ доминос “, една от великите рок групи.

През юни 1983 година Гордън атакува с чук 71-годишната си майка Оса Гордън, след което я намушква смъртоносно с месарски нож. Твърди, че някакъв глас му е споделил да го направи. Едва след ареста му за ликвидиране втора степен Гордън е диагностициран с шизофрения. Присъдата му е от 16 години до пожизнен затвор с опция за предварително освобождение. На няколко пъти обаче му е отказвано предварително освобождение, тъй като той не се явява на нито едно от чуванията, и по този начин остава в пандиза до гибелта си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР