Джейн: Купих нови завеси. Ако не ти харесват, може да

...
Джейн: Купих нови завеси. Ако не ти харесват, може да
Коментари Харесай

Ето защо мъжете, които имат контролиращи съпруги, са по-здрави и живеят ПО-ДЪЛГО

Джейн: Купих нови пердета. Ако не ти харесват, може да ги махнем.
Джон: Добре де, не ми харесват.
Джейн:... Ще свикнеш с тях.
googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`intext-banner`); });
Разговорът сред мистър и мисис Смит от кино лентата с Брад Пит и Анджелина Джоли има смешен резултат, само че и загатва за динамичността в връзките на доста фамилии.

Проучвания потвърждават, че здравето и дълголетието на индивида могат да зависят от връзките и атмосферата в фамилията. Известно е, че в общия случай мъжете живеят по-кратко от дамите, само че през днешния ден ще ви разкрием до каква степен характерът на брачната половинка има роля за здравето на нейната половинка. Така че в случай че сте прекомерно взискателна или даже контролираща в фамилните връзки – не се тревожете. Може да се окаже, че вашият темперамент работи ползотворно на качеството на живот на брачна половинка ви.
Взискателните дами могат да бъдат потребни за съпрузите
Според изследване на социолози от Мичиганския университет мъжете, които са подложени на огромен надзор от страна на съпругите си, са по-малко предразположени към развиване на диабет. А даже да развият заболяването, имат по-голям късмет да се лекуват сполучливо, още веднъж с помощта на половинките си. Според учените това се дължи на обстоятелството, че контролиращите съпруги наблюдават прецизно здравословното положение на мъжете си и това с какво се хранят, изключително при болести като диабет. От друга страна, мъжете постоянно могат да се почувстват потиснати, тъй като одобряват загрижеността като заяждане.
Изследването, което проучва резултатите от изследване измежду 1228 женени хора на възраст от 57 до 85 години, оспорва догатката, че трагичен брак значи неприятно здраве и затова по-кратък живот.
Жените са по-здрави, когато бракът е благополучен
Според същото изследване при дамите важи противоположното – положителният, съразмерен брак води до по-малък риск от диабет. Жените са по-чувствителни от мъжете и по тази причина е по-вероятно да се грижат повече за здравето си, когато са в постоянна и пълноценна връзка.
Прекалената угриженост крие повече вреди, в сравнение с изгоди за здравето
Въпреки всичко това прекомерният надзор и високи условия от страната на единия сътрудник във връзката може да сътвори голям стрес. Много изследвания сочат, че нещастните бракове могат да бъдат рискови за тялото, сърцето и мозъка. Проучване в Дания наблюдава към 10 000 датчани в продължение на 11 години и заключава, че тези с взискателни сътрудници имат 50%-100% по-висок риск от ранна гибел от тези, които са живели по-спокоен живот.

А вие съгласни ли сте, че контролиращите съпруги могат да оказват помощ на мъжете си да живеят по-здравословен и по-дълъг живот?
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР