Джеймс Ле Межурър е открит мъртъв пред дома си в

...
Джеймс Ле Межурър е открит мъртъв пред дома си в
Коментари Харесай

Oснователят на „Белите каски” е починал

Джеймс Ле Межурър е открит мъртъв пред дома си в Истанбул

Бившият английски офицер Джеймс Ле Межурър, прочут като създател на „ Белите каски ” в Сирия, е умрял в резултат на обща контузия, типична за рухвания от огромна височина, написа Би Би Си.

Съдебните лекари в Истанбул споделиха още, че не е била открита ДНК от други хора. Според частният ефирен канал NTV, токсикологичният отчет посочил, че Джеймс Ле Межурър е взел приспивателни.

Миналата седмица държавната информационна организация на Турция цитира брачната половинка на британеца, шведката Ема Винберг, че той обмислял самоубийство и преди гибелта си почнал да взима медикаменти за " мощен стрес ".„ Белите каски ” е другото название на сирийската „ Гражданска отбрана ”. Те оказват помощ на цивилните, които живеят в териториите отвън контрола на държавното управление в Дамаск, изключително на потърпевшите от военните дейности. Организацията е притежател на редица интернационалните награди, а режима на Башар Асад и неговите съдружници от Русия и Иран я упрекват, че оказва помощ на терористи.

Седмица преди гибелта на Джеймс Ле Межурър, външното министерство на Русия го упрекна, че е някогашен сътрудник на тайните служби на Англия, познати като МИ-6. Посланикът на Англия в Организация на обединените нации отговори, че това " изрично не е правилно ". Джеймс Ле Межурър получи медал от Кралицата на Англия през 2016 година за работа в интерес на сирийската Гражданска отбрана и опазването на цивилните в Сирия./ Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР