Джевдет Чакъров и Делян Пеевски да поемат заедно ръководството на

...
Джевдет Чакъров и Делян Пеевски да поемат заедно ръководството на
Коментари Харесай

Кой ще поеме ръководството на ДПС?

Джевдет Чакъров и Делян Пеевски да поемат дружно управлението на Движение за права и свободи. Предложението пристигна през днешния ден от почетния ръководител на придвижването Ахмед Доган. Идеята на съпредседателтвото е единият да дава отговор за стабилизиране на организацията в обичайните региони на Движение за права и свободи, а другият да работи за разширение на партийното строителство в нетрадиционните региони. Движението остана без ръководител откакто Мустафа Карадайъ се отдръпна и в този момент следва избор в края на февруари.



Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган се обръща към членовете и симпатизантите на придвижването с паника и угриженост за това, което става в структурите:

" Дълго време умишлено се самоизолирах и за това имах потребност от повече време, с цел да осъзная станалото и ставащото в живото групово тяло на Движение за права и свободи. Движение за права и свободи е на път да се трансформира в корпоративна, платена, партийна организация. Знам, че политика без финансиране не се прави, само че има една сериозна граница, прекосяването на която ни трансформира в друго политическо качество. Защото ползите на " пазарната народна власт " „ изяждат " обичайните полезности на демокрацията. За страдание, това е особено за всички политически сили. "



Ахмед Доган акцентира, че в случай че живата връзка сред партийните структури и дейните жители е на " самотек “, това е доста сериозен политически синдром за дефектиране и за нужда от смяна и възобновяване. Затова предлага в незабавен порядък съпредседателство на Делян Пеевски и Джевдет Чакъров:

" Д-р Джевдет Чакъров да носи отговорност най-вече за обичайните ни региони, за добросъседските ни взаимоотношения с Република Турция и с демократичните обединения, тъй като той в продължение на 14 години девет поредни мандата беше член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния Интернационал. "

В политическите си послания Джевдет Чакъров постоянно е поставял акцент върху евроатлатнтическия път на страната.

Джевдет Чакъров - народен представител от ПГ на Движение за права и свободи (16.04.2021 г.): " Да бъдем съответни на това,което можем да осъществяваме за страната, всички благоприятни условия,които открива европейският небосвод предвид на новия програмен интервал, предвид на ПВУ, това са благоприятни условия,които би трябвало да бъдат осъществени. "



За Пеевски Доган написа:

" Г-н Делян Пеевски е представител на новото потомство технократи в политиката, които имат, сякаш, присъщ инстинкт за прагматично решение на проблемите на хората и на страната. За малко време той се очерта като парламентарист и ще боде положително да продължава да се утвърждава в това направление. Визирам партийния му ангажимент да се концентрира най-вече в разширение на електоралното наличие на Движение за права и свободи. "

След като Мустафа Карадайъ се отдръпна от поста на ръководител и безусловно изчезна от общественото пространство, при последното съвещание на Централния съвет на придвижването Делян Пеевски даде поръчка да се кандидатира за ръководител:

" Всеки може да се кандидатира за ръководител на Движение за права и свободи от нашите членове. - А вие ще се кандидатирате ли? - Да, аз се кандидатирам. Ще бъде безусловно демократично транспарантен избор на ръководител на Движение за права и свободи. Всичко, което е за положителното на Движение за права и свободи се случи. - Има ли вид да има съпредседатели, а не един ръководител придвижването? - Движение за права и свободи ще има един ръководител.



фотоси: БГНЕС/Архив

Пред БНР журналистът Илхан Андай разяснява, че на пръв прочит се получава най-хубавото като композиция по отношение на цялостното покритие като електорални дадености на Движение за права и свободи:

" А за какво да не позволяваме, че Делян Пеевски се готви за нещо по-голямо в изпълнителната власт и като едноличен действен началник той просто ще бъде разкъсван. В началото на март при ротацията са вероятни всевъзможни изненади. Не позволявам Делян Пеевски да е министър, Делян Пеевски да е главният представител на Движение за права и свободи в едно бъдещо съдружно ръководство, тоест може да е и вицепремиер. "

Почетният ръководител на Движение за права и свободи показва, че в претекстовете му за този „ тандем " е правилото на взаимното допълнение, а не на конкурентното начало: тъй като " два остри камъка брашно не мелят ".

По тематиката работиха: Милена Кирова, Вера Александрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР