Джесика Пегула се класира за полуфиналите на турнира по тенис

...
Джесика Пегула се класира за полуфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Джесика Пегула ще играе на полуфиналите в Чарлстън

Джесика Пегула се класира за полуфиналите на шампионата по тенис на клей в Чарлстън (САЩ) от сериите УТА 500 с награден фонд 780 637 $. Поставената под номер 1 представителка на домакините се наложи с 6:3, 7:6 (6) против Паула Бадоса.

Пегула, която заема трета позиция в международната класация, направи съдбоносен пробив за 5:3 в първата част, след което поведе в резултата.

Във втория сет американската тенисистка сервираше за продобиване на дуела при 5:4, само че загуби подаването и се стигна до изиграването на тайбрек. В него Джесика Пегула се наложи мъчно с 8:6 и завърши дуела след втората си опция.

Следващата противничка на американката в Чарлстън е Белинда Бенчич. Швейцарката, която заема четвърта позиция в главната скица, в профил Екатерина Александрова след 6:3, 6:3.   

В първия сет рускинята позволи четири пробива, до момента в който във втората част Бенчич завоюва подаването на своята противничка единствено веднъж, а това беше задоволително за нея да завърши дуела за 80 минути.

Третата сложена Даря Касаткина от Русия също продължава на полуфиналите на шампионата в Съединени американски щати след триумф с 6:7 (5), 6:4, 6:2 против представителката на домакините Мадисън Кийс, която завоюва купата в Чарлстън през 2019 година.

Онс Жабюр, втора в главната скица, отстрани рускинята Ана Калинска, която не съумя да довърши дуела и приключи присъединяване си във втория сет, когато изоставаше с 1:4. В първата част тунизийката завоюва елементарно с 6:0, а срещата продължи единствено 40 минути.

Автор: Асен Даскалов/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР