Дженифър Анистън я пие гореща, а Жизел Бюндхен - хладка.

...
Дженифър Анистън я пие гореща, а Жизел Бюндхен - хладка.
Коментари Харесай

Лимоновата вода – любим еликсир на знаменитости

Дженифър Анистън я пие гореща, а Жизел Бюндхен - хладка. Наоми Кембъл я поема с пробиотици, а Джо Роугън понякога я пие с хималайска сол и пикантен червен пипер. Бионсе влага в диетична линия с нея през 2022 година, като по този метод става, съгласно изказването на основния изпълнителен шеф на компанията, " част от фамилията на Lemon Perfect ".


В продължение на години лимоновата вода (вода с изстискан в нея сок от лимон) е съществена част от утринната рутина на звездите, прелъстителен и наличен знак на мечтаното здраве. Предполагаемите изгоди от нея са безчет, съгласно съмнителни онлайн публикации и ТикТок с изкуствен интелект: тя детоксикира! Подобрява положението на кожата! Балансира рН на организма и подкрепя отслабването! Изтъкваните преимущества на този елементарен балсам са толкоз всеобхватни, че е мъчно да си представим, че някой човек на Земята в миналото е изпитвал консумирайки я нещо по-малко от висшо чувство за физическо здраве, с изключение на може би тези с алергии към цитрусови плодове.

Дали обаче всичко това е правилно?

Какви са в действителност изгодите от лимоновата вода?

" [Лимоновата вода] няма да ви навреди ", споделя доктор Деби Фетър, доцент в катедрата по хранене в Калифорнийския университет в Дейвис. " Дали е чудотворна напитка? Вероятно не ".

Фетър споделя, че една от главните изгоди за здравето от лимоновата вода е, че тя може да подкрепи по-добрата хидратация. Тя изяснява, че сме склонни да се разсънваме заран обезводнени и е добре да се хидратираме допустимо най-скоро откакто се събудим от съня си. Ако прибавянето на изстискан лимон към водата покачва вероятността за това - както споделя Фетър, " някои хора не харесват усета на елементарната вода " - то това е отлично. Но това не е доста по-хидратиращо от изпиването на елементарна чаша вода. Тя добави, че дали я пиете топла, студена или хладка, няма значение, а нито лимоновата вода, нито която и да е друга храна може да промени рН на тялото ви.

Лимонената вода е съвършен образец за това по какъв начин една уелнес наклонност може да вземе една-единствена хранителна информация и да разтегли заключенията си до неразбираемост. Да, лимоните са богати на витамин С, който може да работи като антиоксидант и да поддържа клетките в тялото ни здрави. Но количеството витамин С, което получавате от чаша лимонова вода, не е задоволително, с цел да промени коренно кожата, структурата на тялото или общото ви богатство. Според Националния институт по опазване на здравето целесъобразният дневен банкет на витамин С е 90 mg за мъжете и 75 mg за дамите, а от един лимон се получава към 18,6 mg витамин С - не напълно нищожно количество, само че единствено по себе си незадоволително, с цел да задоволи дневните ви потребности.

Все отново Фетър споделя, че лимоновата вода " може да способства за възстановяване на цялостния банкет на тези хранителни субстанции и за приемане на повече антиоксиданти ", което от своя страна може да помогне за оптимално възстановяване на цялостното ви хранене. Това е, в случай че - АКО! - тя се комбинира със " здравословен модел на хранене с акцент върху плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни, постните протеини, млечните артикули, в случай че ядете млечни артикули, като избирате водата като напитка по дифолт и ограничавате алкохола ". С други думи, в случай че към този момент се храните по уравновесен метод, богат на хранителни субстанции, лимоновата вода може да бъде цитрусовата гарнитура от горната страна.

Д-р Кера Ниемб-Диоп, специалист по хранене, откривател на храните и треньор по хранене, споделя, че въпреки изгодите от лимоновата вода да са пресилени, няма причина да се отхвърлят изцяло.

" Аз имам африканско и карибско родословие и постоянно мисля за културния подтекст ", споделя тя. Тя споделя, че лимонената вода е един от образците за доста превантивни привички, които хората в маргинализирани общности, които имат по-малък достъп до опазване на здравето, могат да практикуват, с цел да се опитат да останат здрави. " Тези вярвания, даже и да не са подкрепени от науката, не мисля, че би трябвало да ги изхвърляме на боклука ", споделя тя./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР