Джен Псаки е гръко-американка, която става новият говорител на Белия

...
Джен Псаки е гръко-американка, която става новият говорител на Белия
Коментари Харесай

Гъркиня става говорител в Белия дом

Джен Псаки е гръко-американка, която става новият представител на Белия дом. Новият президент на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи на 29 ноември, че е избрал единствено дами, високопоставени чиновници и съветници в предизборната му акция да управляват информационния щаб на Белия дом. Между тях е и Джен Псаки, която ще заеме позицията на представител на Белия дом.

Псаки е била шеф на връзките в Белия дом и бива представител на Държавния департамент по време на президентството на Барак Обама, което значи, че тя работи в тясно съдействие с Джо Байдън в продължение на доста години. Псаки разгласи в Twitter, че тази информационна група е „ най-разнообразната група в историята се състои от шест майки на дребни деца ".

Коя е Джен Псаки?

Джен Псаки е родена в Стамфорд, Кънектикът. Завършила е гимназия в Гринуич през 1996 година 42-годишната Псаки е била състезател по плуване през студентските си години. Родителите й са гърка Димитрис Псакис, брокер по недвижими парцели и притежател на две компании, преди да се пенсионира и Илейн Медуей.

Политическата кариера на Джен Псаки стартира през 2001 година, когато работи по акциите на демократите Том Харкин и Том Уилсак. През 2004 година тя се причисли към предизборния екип на Джон Кери, където работи като заместник-прессекретар. През 2008 година, по време на президентската акция на Барак Обама, Псаки работи с него като управител на връзките при пътуванията му. Когато Обама беше определен за президент, Псаки го последва в Белия дом като заместник-прессекретар и беше нараснала до заместник-директор на връзките през декември 2009 година

През септември 2011 година Джен Псаки подаде оставка от този пост, с цел да стане вицепрезидент и основен изпълнителен шеф на компанията за връзки с обществеността Global Strategy Group. Отсъствието й от Белия дом обаче не продължи дълго откакто тя се завърна в екипа на Обама през 2012 година и през 2013 година стана представител на Държавния департамент на Съединени американски щати.

През 2017 година Псаки стартира работа като политически коментатор в CNN, място, което тя напуща през ноември 2020 година, с цел да се причисли към екипа на Байдън-Харис за прехода към властта.

Що се отнася до персоналния й живот, Джен Псаки е омъжена за Грегъри Матю Месер, който е заместник-финансов шеф в предизборната комисия на Демократическата партия и имат две деца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР