Джек Лондон е автор на над 50 книги и около

...
Джек Лондон е автор на над 50 книги и около
Коментари Харесай

Той е беден ловец на стриди, лежал в затвора, но остава в историята като първия писател-милионер

Джек Лондон е създател на над 50 книги и към двеста описа, в които увлекателно се разказва силата на природата и битката за оцеляване в сложни условия. Сред най-известните му романи са " Морският вълк “, " Белия зъб “, " Дивото зове “, " Мартин Идън “, " Лунната котловина “, " Белю Пушилката “ и други. Всеки един от вас е прочел в живота си най-малко 1 роман на Джек Лондон. Sofia24.bg  ще ви опише за този публицист, който потегля от ужасяваща бедност и беднотия, с цел да се трансформира в първия писател-милионер.

Известно е, че той разказва своите прекарвания като откривател, златотърсач и моряк. По-късно той проучва обществените и стопански неравенства. 

През 1903 година той става първият публицист, който печели 1 милион $ от своите творби. За първия си оповестен роман получава единствено 5 $ и за малко не се отхвърля от фантазията си да написа. Парите, които печели му разрешават да реализира голям брой пътувания, както и да си купи ферма. Той е първият американски публицист, посетил Антарктида, а усещанията си разказва в " Защо моряците се възползват ".

Той има два брака. Смъртта му остава е същинска тайнственост. Той е на 40 години, а повода за неговата гибел не е изцяло ясна, макар че се допуска, че той е умрял от изострен панкреатит. Според друга версия, той се самоубива.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР