След тежък ден всички мечтаем да лежим в топло легло

...
След тежък ден всички мечтаем да лежим в топло легло
Коментари Харесай

Цветовете на чаршафите влияят на съня ни?

След тежък ден всички мечтаем да лежим в топло легло и да се любуваме на дълго чаканата отмора. Но какво да вършим, в случай че не можем да се наспим добре през нощта? Може би повода е в цветовете, които ни заобикалят.

Малко хора знаят, само че цветотерапията е цяло направление в логиката на психиката, което може да помогне в предварителната защита на напрежението и тревогата. Ето за какво нюансите на спалното долни дрехи могат директно да повлияят на качеството на съня. Нека разберем от кои цветове е по-добре да се откажем, с цел да спим по-добре.

Червено

Това е доста ослепителен цвят, който провокира душевен стрес. Много специалисти, настояват, че този цвят може даже да докара до възприятие на горест или яд без забележима причина. А те несъмнено не са спътници на здравословния сън.

Ярко жълто

Чудесен цвят за мотивация за работа, само че изцяло несъответствуващ за релаксация. Намирайки се в пространството на този колорит, човек се подготвя към дейни дейности, само че не и към сън. Но в случай че жълтото е обичаният ви цвят, не се отчайвайте: можете просто да изберете по-светъл и пастелен колорит.

Бяло

Колко доста красиви фотоси виждаме в интернет с бяло пастелно долни дрехи, което ни кара да се усещаме чисти. Но в реалност този цвят не е безвреден за сън, тъй като бялото отразява светлината и по този метод не разрешава на очите да се провиснал.

Ярко виолетово

Цветът на мечтателите и креативните натури, който, наподобява, би трябвало да способства за красивите сънища. Но точно този колорит може да провокира психически разстройства и даже меланхолия. Така че несъмнено е по-добре да се откажете да го избирате като цвят за комплект спално долни дрехи.

Черно

Дълбок и спокоен цвят, който въпреки всичко изисква нараснало внимание. Ако сте доста впечатлителни, по-добре е да не купувате спално долни дрехи в този колорит, с цел да не предизвика отрицателни мисли.

Дъга от цветове

Рисунки, ярки детайли и шарки - нещо, което специалистите и лекарите поучават да откажете при избора на спално долни дрехи. Изобилие от цветове в интериора - това не е неприятно, само че за съня е по-добре да се отдаде желание на спокойните цветове.

Ако всички тези цветове са рискови за съня, какво спално долни дрехи да изберете? Спокойните и дълбоки нюанси на сивото, синьото и зеленото ще бъдат чудесни спътници за здравословна отмора.

Те няма да напрягат очите ви и ще ви разрешат да се чувствате уютно и удобно и да се насладите на добра и пълноценна отмора, твърди actualno.com. Сънят е специфична част от живота на всеки човек, ето за какво е толкоз значимо да се погрижите за психическото си положение през интервала на отмора, в това число и за избора на цветове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР