Джефри, абстрактен американски художник от 20-ти, толкова много вярвал в

...
Джефри, абстрактен американски художник от 20-ти, толкова много вярвал в
Коментари Харесай

Защо Каракачанов не стана синя каска

Джефри, нереален американски художник от 20-ти, толкоз доста вярвал в гения си, че  преименувал семейството си на Дали, с цел да го съпоставят само с гениалния Салвадор.
Въпреки че по този начин и не съумя да завоюва международна популярност с картините си, той остана в историята с паметна фраза, годна до момента в който свят светува.
На една галерия показал картините си, а след това безмълвно изслушал критиците. В края на вечерта, един от тях се доближил до художника и му споделил: Хубав разговор стана, разменихме разнообразни отзиви.
Дали го погледнал намръщено и дал отговор: Уважаеми господине, два монолога не вършат разговор.
Харесва ли ни или не, България от ден на ден се трансформира в страната на монолозите. Те се следяха с интерес по време на домашната изолираност, с очакване - в месеците на митингите, само че през днешния ден отдалеченият дуел Борисов-Радев към този момент губи силата си, също като митинга.
Цветистите им речници изобилстват от приказки за чекмеджета, мутри, юмруци и национални изменничества, само че страдат от един изострен недостиг - липсва думата разговор, още по-малко единодушие.  
Колкото повече времето минава, толкоз по-ясно става, че това не е единствено техен проблем, а на цялата страна.
След като Движение за права и свободи даде позивната - оставки и на двамата, а след това необятен експертен кабинет,

всички се запитаха кой ще е медиаторът

който ще извоюва нежното помирение най-малко до изборите.  
Един от доброволците към този момент се разгласи. Вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов самоуверено реши още веднъж да надене синята каска. За трети пък - след сполучливото му ходатайство, което трансформира скараните кумове Валери Симеонов и Волен Сидеров в съуправляващата коалиция, по-късно като мироопазващ боец на Организация на обединените нации на съдружен съвет, когато избави ръководството.
Окрилен от триумфите си, воеводата в този момент бе подготвен да влезе в ролята на военно аташе сред Румен Радев и Бойко Борисов.
Знаково, в Деня на независимостта Каракачанов съобщи, че е подготвен да бъде медиатор в разговора сред " Дондуков " 1 и " Дондуков " 2.
" Повече от всичко в този момент е необходим формат за разговор. Аз съм подготвен да подсигурявам този разговор. Аз самият неотдавна поех ангажимент да се отдръпва като вицепремиер, в случай че Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на събаряне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа рецесия без реваншизми и политически пристрастия ", разгласи Каракачанов.

Борисов не отговори, а Радев леко смекчи тона

отхвърли се от фразата " с терористи не се договаря ", с цел да изкаже на глас " разговор може да има, в случай че... ".
Разбира се, изискванията му бяха повече от неизпълними, тъй като предвиждаха безусловна капитулация на съперника, само че въпреки всичко думите му мнозина изтълкуваха като крачка настрана.
Два дни по-късно стана ясно, че студената война освен не се размразява, а напряко се вледенява. Радев още веднъж се върна на тематиката с чекмеджетата и предстоящо провокира премиера да му отговори с " в случай че президентът чака оставката ми, с цел да беседваме, ще го създадем, само че аз ще съм под прозорците му ".    
Ако Каракачанов е вярвал на националното вярване, че в нощта сред 22 и 23 септември се случват чудеса, е схванал още веднъж по сложния метод, че

в България стават основно чудесии

А дали втърдяването на Радев е поради шпионския скандал с Русия или срещата му с американските изтребители на " Граф Игнатиево " надали ще разберем.
Но по този начин или другояче, както Лебедовата ария на митинга няма да смъкна Борисов, по този начин и синята каска на Каракачанов надали ще се разбие сред главите на Борисов и Радев.
Фалстартът на вицепремиера сигурно ще охлади мераците на други медиатори. Не че има доста искащи. За страдание, Гиньо Ганев от дълго време го няма, Ламбо също гледа от небето, а към този момент навалицата за медиатори остава единствено при публичните поръчки за бизнеса.
Така ще е до момента в който обстановката се загрее до последно. Както споделя Хенри Кисинджър - разговорът става доста по-конструктивен, когато „ самолетоносачът е в залива ”. Знаково тези дни го цитира депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР