Джеф Безос е най-новият милиардер с лично състояние оценявано на

...
Джеф Безос е най-новият милиардер с лично състояние оценявано на
Коментари Харесай

Джеф Безос е най-богатият човек в света и единственият с над 100 милиарда

Джеф Безос е най-новият милиардер с персонално положение оценено на 100 милиарда $, написа profit.bg.
Богатството на създателя на Amazon.com през вчерашния ден набъбна с 2.4 милиарда $ до 100.3 милиарда $, откакто цената на акциите на компанията за онлайн търговия набъбна с над 2% на фона на оптимизма към продажбите в Черния петък. Онлайн покупките за деня бележат растеж от 18.4% спрямо предходната година, съгласно данни на Adobe Analytics, а вложителите залагат, че компанията ще вземе голям дял от онлайн разноските към празниците.

Сумата от 100 милиарда $ трансформира Безос в първия милиардер с 12-цифрено персонално положение от 1999 година, когато съоснователят на Microsoft Бил Гейтс доближи същото равнище. Състоянието на Безос бе повишено с 32.6 милиарда $ от началото на годината до четвъртък, отбелязвайки най-големия растеж в показателя на милиардерите на Bloomberg.

Книжата на Amazon пък са се оскъпили с 5% единствено през тази седмица. Докато положението на Безос флиртува с нови небеса, въпросите към това какво има намерение да прави с него евентуално ще се усилят. За разлика от Гейтс, който бе най-богатият човек в света преди Безос да го изпревари през октомври, или щатския вложител Уорън Бъфет, който е третият най-богат човек в света със 78.9 милиарда $, Безос до момента е дарил релативно дребна част от благосъстоянието си за щедрост.

От 2002 година насам Безос е дарил акции на Amazon на стойност към 500 млн. $ по сегашни цени, съгласно разбор на Bloomberg. Гейтс, чието положение се прави оценка на 86.8 милиарда $, съгласно показателя на Bloomberg, щеше да разполага с над 150 милиарда $, в случай че не бе дарил близо 700 млн. акции на Microsoft и 2.9 милиарда кеш и други активи за щедрост.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР