Джаред Къшнър, зет на Доналд Тръмп, потвърди, че е сключвал

...
Джаред Къшнър, зет на Доналд Тръмп, потвърди, че е сключвал
Коментари Харесай

Зетят на Тръмп е стартирал съмнителни инвестиционни проекти на Балкани

Джаред Къшнър, шурей на Доналд Тръмп, удостовери, че е сключвал огромни покупко-продажби с недвижими парцели в Албания и Сърбия, заяви New York Times.


Това е последният образец за това, че фамилията на някогашния президент прави бизнес в чужбина, даже когато Тръмп се стреми да се върне в Белия дом.

Изглежда, че проектите на Къшнър на Балканите се реализират частично с помощта на връзките, построени по времето, когато Тръмп беше на поста си.

Къшнър, който е бил върховен чиновник на Белия дом, съобщи, че е работил по покупко-продажбите с Ричард Гренел, който за малко е бил шеф на националното разузнаване при администрацията на Тръмп, а също по този начин дипломат в Германия и специфичен делегат на Балканите.

Един от препоръчаните планове е да се развие остров край крайбрежията на Албания в първокласна туристическа дестинация.

Докато вторият - първокласен хотел с 1500 жилищни единици и музей, в Белград, на мястото на някогашния щаб на югославската войска, който отдавна е празен, опустошен от бомбардировките на НАТО през 1999 година

И двата плана включват земя, която в този момент се управлява от държавните управления, което значи, че ще би трябвало да се завърши съглашение с непознати държавни управления.

Третият план, също в Албания, ще бъде построен на полуостров Зверенц - крайбрежна зона с повърхност от 1000 хектара в южната част на страната.

Участието на Къшнър ще се реализира посредством неговата капиталова компания Affinity Partners, която разполага с 2 милиарда $ финансиране от Публичния капиталов фонд на Саудитска Арабия, както и от други задгранични вложители.

Служител на Affinity Partners съобщи, че не е открито дали саудитските средства могат да бъдат част от плановете, които зетят на Тръмп обмисля на Балканите.

Той основа капиталовата си компания, откакто напусна работата си в Белия дом като старши консултант. Той се възползва от връзките, които е построил в договарянията с държавните управления в Близкия изток, които включват близки връзки с престолонаследника Мохамед бин Салман, фактическия държател на Саудитска Арабия.

В последна сметка Къшнър обезпечи 2 милиарда $ от суверенния фонд на Саудитска Арабия и още стотици милиони от фондовете за благосъстояние в Обединените арабски емирства и Катар.

Досега той е подхванал малко обществени стъпки за действително вложение на огромни елементи от тези пари.

Гренел също по този начин е основал скъпи връзки, до момента в който е бил в държавното управление, в това число такива, които наподобява са дали на екипа на Къшнър вътрешна информация за вложения на Балканите. По време на работата си в администрацията на Тръмп Гренел е работил по разрешаването на разногласията сред Сърбия и Косово.

В тези полемики индиректно взе участие и Албания, защото болшинството от жителите на Косово са етнически албанци, а Албания играе значима роля в районните полемики.

Гренел е непосредствен с Тръмп даже откакто някогашният президент напуща поста си, като обществено го пази. Гренел е декларирал в частен диалог, че се надява да бъде държавен секретар при втора администрация на Тръмп.

Робърт Вайсман, президент на организацията Public Citizen, която наблюдава бизнес покупко-продажбите, които счита за спор на ползи по време на ръководството на Тръмп, съобщи, че плануваните покупко-продажби са неетични и единствено ще издигнат нови въпроси пред семейство Тръмп, изключително в случай че Тръмп бъде избран отново.

" На този стадий от изборния цикъл Джаред Къшнър би трябвало да замрази всевъзможни нови капиталови проекти ", сподели Вайсман.

Участието на семейство Тръмп в задгранични бизнес покупко-продажби беше главен фокус по време на мандата на Тръмп, като критиците в последна сметка заведоха правосъдни каузи и обявиха, че фамилията се е облагодетелствало нелегално от задгранични заплащания - наричани в Конституцията " бакшиши " - до момента в който Тръмп е бил президент..

Тези каузи бяха отхвърлени като противоречиви от Върховния съд, когато републиканецът напусна поста си, само че те биха могли да бъдат обновени, в случай че той се върне в Белия дом.

Къшнър отхвърли всевъзможни догатки, че получава преференциално отношение поради времето, прекарано в държавното управление, или че някоя от работните му места е обвързвана с някогашния президент.

След като Тръмп напусна поста си, Къшнър и Иванка Тръмп посетиха Албания два пъти. Те посетиха страната дружно с Гренел и даже се срещнаха с албанския министър председател Еди Рама.

Триото се е фокусирало частично върху Сазан - средиземноморски остров на юг от Албания, който до края на Студената война е бил употребен от Съветския съюз и комунистическото държавно управление на Албания като загадка военна база за подводници.

Планът е да се построят хотел и първокласни вили на острова.

Островът е единствено на половин час път с моторна лодка от Вльора, туристическа дестинация в Южна Албания, където държавното управление на Саудитска Арабия към този момент харчи пари за възстановяване на електроснабдяването и други публични услуги, с цел да подкрепи развиването на туризма в балканската страна.

Гренел, някогашен помощник на Fox News и медиен съветник, е работил в тясно съдействие с Къшнър и неговата капиталова компания.

Той се пробва да трансформира връзките, които е построил в Албания и на други места на Балканите, в персонална полза.

Гренел се е прибирал неведнъж в района и се е срещал с водачи от хотелиерския отрасъл, както и с министър-председателя на Албания Еди Рама.

С ежедневното ръководство на плана ще се занимава Ашер Абесера, калифорнийски бизнесмен в региона на недвижимите парцели, който е осъществил планове в Бруклин дружно с Къшнър.

В продължение на съвсем десетилетие Еди Рама упорства Сазан да се трансформира в туристическа дестинация, както и да се търсят други способи за привличане на задгранични вложители в Албания за разширение на туристическата стопанска система.

Аурон Таре, някогашен член на албанския парламент, който е служил като консултант на Рама, заведе Иванка Тръмп и Къшнър на остров Сазан през 2021 година като част от посещаване в Албания, което включваше круиз с яхта и разходка с хеликоптер. по крайбрежието.

Таре съобщи, че е разискал с двойката желанието им да развият Сазан, само че да го създадат по метод, който да резервира историята и околната му среда.

Републиканският шурей и Гренел са работили в тясно съдействие с албанския предприемач милиардер Шефкет Кастрати и неговия наследник Муса Кастрати.

Техните вложения включват концесия за ръководство на интернационалното летище в Тирана, верига бензиностанции в Албания, хотели и други бизнеси, съгласно бизнес сътрудници и Кушнер.

През октомври 2022 година Шефкет Кастрати купува къща за 7,5 млн. $ в Индиън Крийк, Флорида, демонстрират поземлените регистри - парцел, който е покрай мястото, където в този момент живеят Иванка и Къшнър.

Миналата година семейство Кастрати също по този начин закупи хотел в квартал Брикел в Маями за 55 млн. $ от катарското кралско семейство.

Муса Кастрати съобщи, че ролята, която фамилната му компания ще играе в албанските планове на Къшнър, към момента не е ясна, само че евентуално ще включва помощ при построяването на някои от комплексите./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР