Джаред Къшнър (на снимката), зет и близък съветник на американския

...
Джаред Къшнър (на снимката), зет и близък съветник на американския
Коментари Харесай

Зетят на Доналд Тръмп - Джаред Къшнър: Не съм заговорничил с чужди правителства

Джаред Къшнър (на снимката), шурей и непосредствен консултант на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, съобщи, че не е заговорничил с Русия или други непознати държавни управления по време на акцията за президентските избори предходната година, съобщи Ройтерс.

"Не съм заговорничил и не знам някой различен да е заговорничил по време на акцията с което и да било непознато държавно управление ", твърди Къшнър в документално изказване. То беше публикувано преди плануваните за по-късно през днешния ден показания на Къшнър при закрити врата пред сенатската комисия по разузнаването в границите на следствието за съветска интервенция в изборния развой в Съединени американски щати през 2016 година

Зетят на Тръмп акцентира, че е подготвен да сътрудничи и няма какво да крие, отбелязва АП. 11-страничното изказване разкрива за първи път спомените на самия Къшнър за срещата с съветския дипломат Сергей Кисляк в небостъргача "Тръмп тауър ", на което са обсъждали сигурни канали за връзка, както и за срещата с съветската адвокатка Наталия Веселницка, която загатнала, че може да даде компрометираща информация за Хилари Клинтън Хилари Клинтън (по татко Родъм)– американска юристка и... към профила. Къшнър оценил срещата с нея, на която бил поканен от Доналд Тръмп младши, като загуба на време.

"Нито една част от срещата, на която присъствах, не включваше нищо за акцията. Доколкото ми е известно, не е имало продължение, не си припомням какъв брой индивида бяха там и не ми е известно на срещата да са били предлагани или одобрявани документи ", се споделя в изказването на Къшнър. "Не съм имал неуместни контакти. Не съм разчитал на съветски фондове за финансиране на бизнеса ми в частния бранш ", прибавя той. Къшнър разказва неколкократните си контакти с съветския дипломат във Вашингтон Сергей Кисляк и други съветски представители като част от естествената си работа на отговарящ за връзките с задгранични държавни управления в предизборния екип на Тръмп.

По време на среща с Кисляк през декември, на която е участвал и бъдещият президентски консултант за националната сигурност Майкъл Флин, било обсъждано основаването на безвредна линия, по която страните да споделят по отношение на Сирия. Кисляк се интересувал дали има сигурен метод да даде информация за Сирия, като отказал да употребява съществуващите канали за връзка в посолството. "Всички приехме, че ще получим тази информация след встъпването в служба на президента. Не се случи нищо друго ", се споделя в изказването. Къшнър акцентира, че не е предложил основаването на непрекъснат конфиденциален способ за връзка.

По искане на Кисляк зетят на Тръмп се срещнал и с съветски банкер Сергей Горков, само че на тази среща не са били обсъждани съответни политики. Къшнър изяснява още, че настояването му за достъп до класифицирана информация е било подадено предварително заради неточност в връзката с помощника му, който сметнал, че документът е подготвен. Поради това в документа били пропуснати всички задгранични контакти на Къшнър, а освен срещите му с представители на Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР