Джакарта, столицата на Индонезия, ще се превърне в морско дъно

...
Джакарта, столицата на Индонезия, ще се превърне в морско дъно
Коментари Харесай

Защо Индонезия мести столицата си


Джакарта, столицата на Индонезия, ще се трансформира в морско дъно в идващите 30 години и страната взима съществени ограничения, с цел да се оправи с надвисналата опасност, оповестява CNN.

Индонезийската столица, ситуирана на остров Ява, е дом на над 10 милиона души , като до неотдавна се смяташе, че Джакарта ще задмине Токио и ще се трансформира в най-големия мегаполис в света преди 2030 година
 Снимка 421313

Истината обаче е, че градът е заплашен от възходящите равнища на океаните и от огромното изпомпване на подземни води, заради което някои градски елементи потъват с до 15 сантиметра на година. Доста неприятна композиция.

Тази седмица държавното управление на Индонезия заяви, че има намерение да реалокира столицата си със 150 километра във вътрешността в сушата - план, чието осъществяване ще отнеме най-малко 10 години и ще коства най-малко 33 милиарда $ .
 Снимка 421314

Идеята на управниците е да запазят някои административни центрове, само че да изместят до 1.5 милиона поданици преди края на идващото десетилетие към новите им домове.

Към момента повече от половината от територията на града е ситуирана под морското ниво, което води до чести наводнения, застрашаващи живота и домовете на милиони.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР