Самостоятелните пътувания са тенденция, която запалва все повече хора в

...
Самостоятелните пътувания са тенденция, която запалва все повече хора в
Коментари Харесай

8 от най-добрите дестинации за соло пътувания

Самостоятелните пътувания са наклонност, която възпламенява от ден на ден хора в международен мащаб. Много младежи, които вземат решение да провокират независимостта си по нов метод, както и зрели хора с рискован дух, се осмеляват да се впуснат в опознаване на разнообразни кътчета от планетата само в личната си компания.
 Патмос - гръцкият остров, от който стартира краят на света
Гръцкият остров, от който стартира Апокалипсисът

Много вяра, история и красиви гледки

Откъдето и да го погледнем, соло пътешествието е опция за друг вид премеждие и отмора, което ни среща с нови хора и открива нови вероятности пред нас. Ето и кои са най-хубавите дестинации за независимо пътешестване, подбрани от Conde Nast Johansens.

Гръцките острови

Не може да се отхвърли хубостта на гръцките острови с китните им селца и кристално сини води.
 Снимка 664880

От приканващия към купони Миконос, както и Санторини с черните си пясъчни крайбрежия, до по-малко известните дребни острови сред тях, на всеки от тях можем да релаксираме денем и да се забавляваме вечерта на някой от питейните заведения на плажа. По-спокойни са по-малките острови като Куфониси и Антипарос.

Рим, Италия

В италианската столица има толкоз доста неща за правене и разглеждане, че е мъчно човек да се почувства уединен или да му доскучее, даже и да е без компания. Популярните забележителности като Колизеума и Фонтана ди Треви постоянно гъмжат от туристи и локални поданици.
 Снимка 664882

Ресторантите и кафенетата също рядко не са оживени и запълнени от приказливи клиенти. Освен това римляните постоянно са подготвени за диалози и елементарно можем да си намерим другари измежду локалните.
 Италия и туристите - по какъв начин да имаме пълноценна почивка в страната
Грешките, които вършат туристите в Италия

9 съвета за пълноценна почивка в страната

Бавария, Германия

Туристите, които обичат природата, безспорно ще оценят соло пътуването си в Бавария, Германия. Красивите гледки, чистият планински въздух и спокойствието там подготвят към същински релаксираща и зареждаща почивка.
 Снимка 664883

Бавария разполага с общо над 40 термални бани, като с изключение на с тях можем да се поглезим и с разтривки, и козметичните процедури. В останалото време си заслужава да разгледаме средновековните крепости, дворци и църкви.

Къмбрия, Англия

Често подценяваната брегова линия на Къмбрия е осеяна с красиви плажове, които постоянно са пусти и ни дават опция да им се насладим в най-естествения им тип. Пътуването до тази северозападна част на Англия може да се трансформира в ужасно прекарване, в случай че желаеме успокоение измежду природата.
 Снимка 664884

Там можем да се разхождаме, да караме колело, както и да посетим резерватите за диви животни и местата за наблюдаване на птици. Разбира се, има ги и типичните английски пъбове, които също са притегателна точка за поданици и туристи.

Порто и Северна Португалия

Много са аргументите Португалия да продължава да се радва на интерес от страна на туристите. И няма по какъв начин да е другояче, поради топлия средиземноморски климат, необятните плажове, благоприятни условия за водни спортове и положителни заведения за хранене.
 Снимка 664885

Освен това провинцията на страната е безвредна, налична и другарски настроена, като британският се приказва от огромна част от локалното население. Затова и соло пътешествениците могат елементарно да обикалят из селските и градските места, да се любуват на хубави храна и вино, да прегледат забележителности и музеи. Мостът Луис I е впечатляващ, а оттова можем да вземем кабинковия въжен превоз до град Вила Нова ди Гая, където се провеждат обиколки за феновете на виното.

Рона-Алпи, Франция

Макар и да са оживени най-вече през ски сезона, френските Алпи в региона край река Рона са красиви целогодишно. Именно през идващите топли месеци пък ще ни бъде по-лесно да намерим хубаво и преференциално място за пребиваване.
 Снимка 664886

Освен на природата, там ще можем да се насладим и на фамозната френска кухня, която оферират изтънчени заведения за хранене.
 Защо да посетим Анси - градът, прочут като „ Венеция на Алпите “
Защо да посетим Анси - градът, прочут като „ Венеция на Алпите “

Алпийско бягство във Франция

Коста Рика

Тази екзотична дестинация е известна измежду соло пътешествениците, защото предлага избор от вълнуващи морски прекарвания, измежду които каране на сърф и каяк. Освен това можем да посетим оживените крайбрежни градове като Тамариндо.
 Снимка 664887

А в случай че ни е любопитно да опознаем тропическите гори, може да се включим в проведена обиколка. В моментите, в които пък ни се желае да релаксираме, практикуването на йога постоянно е добра концепция. Местата за хранене, както и кафенетата, също не са за изпускане.
 Лозана - най-хубавият дребен град в света и преимуществата му, които ще ни накарат да се влюбим в него
Защо Лозана е най-хубавият дребен град в света

От всичко по доста на дребна повърхност

Тайланд

За мнозина точно Тайланд е изборът на дестинация за първо соло странствуване. От йога и гмуркане, до опознаването на тайландската кухня, страната предлага доста екскурзии, обиколки и курсове, с които туристите могат да научат нови неща, да развият нови умения и даже да открият неподозирани свои гении.
 Снимка 664889

Докато столицата Банкок предлага раздвижване и развлечение, плажове на юг могат да бъдат същински духовни светилища и естествени чудеса. Стига да сме в въодушевление, няма да ни е мъчно да си намерим място за ваучър. Също толкоз елементарно би ни било и да се усамотим на някое умерено място, където да останем уединено със себе си и мислите си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР