Джак Тейшера е започнал да разпространява секретните документи от Пентагона

...
Джак Тейшера е започнал да разпространява секретните документи от Пентагона
Коментари Харесай

Секретните документи от Пентагона са били достъпни много по-дълго и по-широко

Джак Тейшера е почнал да популяризира секретните документи от Пентагона доста по-рано и измежду доста по-широк кръг, в сравнение с бе до момента известно, демонстрира следствие на The New York Times.

През февруари 2022 година, скоро след нахлуването в Украйна, потребителски профил, подобаващ на този на Джак Тейшейра, стартира да разгласява секретни разследващи данни за съветските военни дейности в неразкрита до момента чат група в Discord, обществена медийна платформа, известна измежду геймърите. В нея членуват към 600 души.

Делото против 21-годишния Джак Тейшейра, който беше задържан на 13 април, е за приключването на секретни документи в друга група Discord от към 50 членове, наречена Thug Shaker Central. Там той стартира да разгласява сензитивна информация през октомври 2022 година

Не е ясно дали управляващите са осведомени с класифицирания материал, оповестен в тази спомагателна чат група в Discord.

Новооткритата информация включва детайлности за съветските и украинските жертви, активността на шпионските организации на Москва и настояща информация за помощта, предоставяна на Украйна. Потребителят твърди, че разгласява информация от Агенцията за национална сигурност, Централното разследващо ръководство и други разследващи организации.

Допълнителната информация повдига въпроси за какво управляващите не са разкрили приключването по-рано, изключително откакто още стотици хора биха могли да видят изявленията.

Разкриването на някои от най-строго защитаваните секрети на Америка провокира рецензии за това по какъв начин Пентагонът и разследващите организации пазят класифицираните данни и дали има недостатъци както в инспекцията на хората за достъп до сигурност.

The New York Times научава за по-голямата чат стая от консуматор на Discord. За разлика от Thug Shaker Central втората чат стая е обществено налична в YouTube и се открива за секунди.

Верига от цифрови доказателства свързва изявленията, съдържащи сензитивната информация, с Джак Тейшейра. Публикациите, прегледани от вестника, наподобяват на подробни писмени разкази за самите класифицирани документи и разпознават от коя разследваща организация са. Въпреки че наподобява, че потребителят евентуално е разгласил фотоси на някои документи, те са били изтрити от групата за чат.

Джошуа Хание, един от юристите на Джак Тейшейра от офиса на публичните бранители в Бостън, отхвърли да разяснява последните разкрития. Служители от Федералното бюро за следствие и Министерството на правораздаването също отхвърлиха коментар.

Изглежда, че първото приключване на информация е станало по-малко от 48 часа след нахлуването на Русия в Украйна. „ Видях отчет на Пентагона, който споделя, че 1/3 от силите се употребяват за навлизане “, написа потребителят. Очевидно припрян да впечатли другите в групата, които се усъмняват в неговия разбор, той написа: „ Имам малко повече от информация с отворен код. Предимства да бъдеш в разследваща единица на USAF “, имайки поради Военновъздушните сили на Съединените щати.

Някои от оповестените разследващи данни наподобява предсказват развиването на бойното поле. На 27 март 2022 г. Джак Тейшейра споделя секретна информация за съветското евакуиране от Киев, която е „ намерил на уебсайт на Агенцията за национална сигурност “.

„ Някои „ огромни “ вести. Може да има планувано евакуиране на войските западно от Киев, на всички войски ", написа той. Два дни по-късно съветски публични лица оповестиха, че се изтеглят от украинската столица.

Някои изявления стартират с актуализация на броя на жертвите. Джак Тейшейра оповестява за предпочитаните цели на Украйна и активността на съветските разследващи служби. Той демонстрира необикновен интерес към настоящата информация кои страни дават оръжейна помощ на Украйна.

Как Тейшейра се е сдобил с документите, които е упрекнат, че е разгласил онлайн, е основен въпрос за проверяващите. Те считат, че той е употребявал администраторски привилегии, свързани с работата му в региона на осведомителните технологии, за достъп до документи. В изявленията си Тейшейра отбелязва, че работата му му дава достъп до материали, които другите не могат да видят. „ Работата, която имам, ми разрешава да получа преимущество пред множеството разузнавачи “, написа той.

Тейшейра също по този начин твърди, че интензивно претърсва класифицирани компютърни мрежи за материали за войната в Украйна. Когато един от потребителите на Discord го прикани да не злоупотребява с достъпа си до класифицирана разследваща информация, Тейшейра отговоря: „ Твърде късно “.

В един миг той предлага да показа информация уединено с членове на групата, живеещи отвън Съединените щати. „ Изпратете ми питане на персонални известия и мога да ви кажа какво имам “, написа той.

При различен случай той написа, че е съумял да получи достъп до уебсайт, ръководен от Агенцията за национална сигурност, която се концентрира върху връзки, прихванати от компютърни мрежи, с цел да търси настояща информация за войната.

Джак Тейшейра също по този начин твърди, че има достъп до разследваща информация от американски сътрудници. „ Обикновено работя с хора от GCHQ, когато преглеждам непознати страни “, сподели той в чат групата през септември 2022 година, имайки поради английската организация за разузнаване, сигурност и кибернетични въпроси.

Говорител на Агенцията за национална сигурност отхвърли коментар, препращайки въпроси към Министерството на правораздаването. Говорителка на английското посолство също отхвърли коментар.

Тейшера споделя по-подробна информация с по-голямата чат група до преди месец. „ Бях доста благополучен, с готовност и възторг да отбелязвам това събитие през миналата година и да споделя с всички вас нещо, което не доста хора могат да видят “, написа той на 19 март, преди да добави: „ Реших да спра с актуализациите. ”
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР