Джак Милър оглави класирането в края на единствената петъчна тренировка

...
Джак Милър оглави класирането в края на единствената петъчна тренировка
Коментари Харесай

Милър пред Баная и Куартараро в първата тренировка в Япония

Джак Милър оглави класирането в края на единствената петъчна подготовка преди конкуренцията за Гран При на Япония, която се завръща в календара на MotoGP след двугодишно неявяване, подбудено от ковид пандемията.
 Само една петъчна подготовка в Гран При на Япония Само една петъчна подготовка в Гран При на Япония
Австралиецът съумя да направи обиколка за 1:44.509 в заключителните минути на сесията, която беше с дълготрайност от 75, а не общоприетите 45 минути. На единствено 0.028 секунди зад водача на Дукати се класира и неговият съотборник Франческо Баная, а топ 3 добави водачът в генералното класиране в кралския клас Фабио Куартараро, който бе с 0.049 по-бавен от Милър. Френският водач на Ямаха води с 10 точки на Баная в разногласието за купата преди надпреварата на „ Мотеги “ този уикенд.

Заемащият третата позиция в генералното класиране Алейш Еспаргаро (Априлия), който изостава със 17 пункта от Куартараро, приключи първата подготовка в Япония на четвъртото място, с пасив от 0.068 секунди по отношение на водача Милър. Петицата затвори Лука Марини от екипа на ВР46 Дукати, който бе с 0.136 по-бавен от спечелилия в сесията.
 Куартараро: Ще е мъчно да задържа купата Куартараро: Ще е мъчно да задържа купата
Позициите в топ 10, които дават право на непосредствено присъединяване във втората фаза на утрешната квалификацията, в края на първата подготовка се допълват от Марк Маркес (Хонда), Пол Еспаргаро (Хонда), Брад Биндър (КТМ), Мигел Оливейра (КТМ) и Маверик Винялес (Априлия). Първи отвън десетката остана Йоан Зарко от Прамак Дукати, който бе със единствено 0.001 секунда по-бавен от Винялес.

Французинът бе един от тримата водачи, които паднаха в заключителните минути на тренировката. Освен него на земята се озоваха още спечелилият от Гран При на Арагон предходната неделя Енеа Бастианини (Грезини Дукати) и Дарин Биндър (РНФ Ямаха).

Лошата вест и за тримата е, че прогнозите за времете безусловно подсигуряват, че на следващия ден ще вали през целия ден, което няма да им разреши да подобрят своите резултати от днешната подготовка по време на втората подготвителна сесия. Самата тя ще започва в 04:50 часа българско време сутринта и ще бъде с естествената си дълготрайност от 45 минути. 

Самата подготовка преди надпреварата за Гран При на Япония в MotoGP стартира в 09:05 часа сутринта с първата фаза на сесията за място. В 09:30 часа пък ще започва и борбата за позициите на първите четири редици на стартовата решетка в неделя.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР