Джак Изкормвача никога не е заловен и затова не можем

...
Джак Изкормвача никога не е заловен и затова не можем
Коментари Харесай

Джак Изкормвача и неговата първа жертва

Джак Изкормвача в никакъв случай не е хванат и по тази причина не можем да знаем със 100-процентова сигурност какъв брой хора е умъртвил или коя е първата му жертва. В документите от следствието на събитията в Уайтчапъл написа за в интервала от 1888 до 1891 година.

В началото на 1888 година има няколко набези над дами в същата околност, за които се счита, че биха могли да са дело на Изкормвача, само че за това няма директни доказателства. Ема Смит е първото име, което се появява в документите. Ема е нападната от тайфа хора в същия регион, където е „ работил “ Джак, и макар, че оцелява след нападението по-късно умира от раните си. Тя съвсем сигурно не е негова жертва. Както и Марта Табрам, убита в ранните часове на 7 август същата година.

Това е името на първата сигурна жертва на Джак Изкормвача. Датата е 31 август 1888 или преди тъкмо 129 години. Тя е първата от петте така наречен „ канонични “ жертви, убити сред 31 август и 9 ноември. Останалите са Ани Чапман, Елизабет Страйд, Катерин Едоус и Мери Кели.

Мери Никълс е родена на 26 август 1845 година в фамилията на ключаря Едуард Уолкър и жена му Каролин. Когато е н 19, тя се омъжва за Уилиям Никълс, а до 1879 (15 години) двойката към този момент има 5 деца. Бракът им се разпада през 1880-81 по неразбираеми аргументи. Бащата на Мери твърди, че Уилям я оставя откакто има спекулация със сестрата, пособия за раждането на последната им рожба. Съпругът отхвърля обвиняванията с доказателства, че бракът им е траял най-малко 3 години след дата на изневярата. На собствен ред той упреква жена си, че се отчуждава от него и стартира да проституира. В полицейския отчет написа, че мотивът за развода е пиянството на Мери Ан.

Около 23:00 на 30 август Мери е видяна да върви по Уайтчапъл роуд. В 00:30 в деня на убийството тя напуща кръчмата на улица Брик лейн. По нейни думи понедеже е нямала пари да си обезпечи легло, ще излезе да изкара малко с помощта на новата си шапка. За последно е забелязана в 02:30, час преди гибелта си, на ъгъла на улица Осборн и Уайтчапъл роуд от съквартирантката си, Емили Холанд. Емили твърди, че

В 03:40 Мери Ан Никълс е открита мъртва с вдигната пола на Бъкс роу (мястото от снимката), на 130 метра от болница. Три кланици наоколо до мястото на престъплението работят през тази нощ, само че нито един от служащите или пък от патрулиращите служители на реда или живущите наоколо не е чул, нито видял нещо съмнително.

В 04:00 лекар Хенри Левелин заключава, че Мери е мъртва от към 30 минути. Гърлото й е прерязано два пъти от ляво надясно и несъмнено, коремът й е изкормен. Според доктора „ Ножът е употребен извънредно нападателно “, а.

. Номерът на гроба й е 210752.

Това е историята на Мери Ан Никълс, първата жертва на Джак Изкормвача.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР