Дизайнът на мотоциклетите често съчетава иновациите с функционалността, дори за

...
Дизайнът на мотоциклетите често съчетава иновациите с функционалността, дори за
Коментари Харесай

Ето как вероятно ще изглеждат електрическите мотори на бъдещето

Дизайнът на мотоциклетите постоянно съчетава нововъведенията с функционалността, даже за сметка на стандартния дизайн, както би трябвало да бъде, само че когато става въпрос за концепции, нищо не стопира скандалните планове.

Гурмух Бхасин е показал един мотоциклет, който провокира бурни полемики. CR-Dos – Ghost – концептуален електрически мотоциклет притегли вниманието с неповторимата си композиция от бистрота и авангарден дизайн.

Отличителната линия на CR-Dos – Ghost се крие в транспарантните, сходни на пластмасови панели, които обгръщат мотора и разрешават на любопитните фенове да надникнат в „ сърцето “ на този електрически звяр. Тези панели служат освен като естетически детайл, само че и като удобен ръкав за отбрана от прегряване, като подсигуряват, че водачите ще останат предпазени от евентуални изгаряния.

Вътрешните елементи на CR-Dos – Ghost са осветени от серия извити, непрекъснати проводници, напомнящи електрически фурни и скари, оповестява Designboom. Когато моторът заработва, мотоциклетът излъчва примамливо оранжево зарево, създавайки образен театър, който припомня на излъчването на топлота от портативен отоплителен апарат.

Тънката външна обвивка на двигателния отсек наклонена надолу и излъчваща остра форма поразително наподобява на поръчкова компютърна кутия, което в допълнение размива границите сред технологиите и мотоциклетите.

Гурмух Бхасин – креативният разум, който стои зад CR-Dos – Ghost показа вдъхновението си за дизайна:

„ Първоначално проектирах гумата като дребен занимателен тест на една концепция, която имах в главата си. Този дизайн докара до проектирането и основаването на целия мотоциклет. Забавлявах се да означавам структурните детайли, да си играя с материалите и да сътворявам комплицирано утайване на части и форми. “

сподели той пред Designboom

Симфония от детайли

Освен с транспарантните си панели, CR-Dos – Ghost разполага с голям брой елегантни детайли в дизайна, които способстват за цялостното му обаяние. Седалките с тип на кожени покрития, напомнящи сгъваем шезлонг освен придават нотка на разкош, само че и обезпечават комфорт на лидера.

Издължената задница на мотоциклета побира по-голямо задно колело, чиято гума е скрита и покрита за разумен външен тип. Въртенето и въртенето на видимо алената верига на мотоциклета прибавят динамичен образен детайл, до момента в който лидерът кара електрическия мотоциклет на обиколка.

Осветлението в допълнение ускорява естетическата прелест на CR-Dos – Ghost. Смело алено зарево се излъчва от задната част, сигнализирайки на транспортните средства откъм гърба да спрат, до момента в който хладносиньото осветяване проектира лъча си начело, осветявайки пътя. Внимателно направената скица на осветлението прибавя спомагателен пласт изисканост към този концептуален шедьовър, загатвайки за капацитета на образен театър по пътищата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР