Дива ферментация на зеленчуците е естествена ферментация. По този начин

...
Дива ферментация на зеленчуците е естествена ферментация. По този начин
Коментари Харесай

Дива Ферментация на Зеленчуците

Дива ферментация на зеленчуците е естествена ферментация. По този метод зеленчуците резервират потребните си качества. След естествена ферментация зеленчуците са богати на пробиотици, витамини и ензими. Те са доста потребни за чревната флора, възобновяване и поддържане на чревният баланс.

Чрез естествената ферментация зеленчуците остават сурови, усилват се потребните им субстанции и ензими и за извънредно потребни за здравето ни.

За съпоставяне: зеленчуците в туршиите нямат пробиотици, имат висококиселинно pH, витамините, ензимите и останалите скъпи субстанции са мощно понижени като количество, водят до нараснал риск от рак на хранопровода.

На дива ферментация можем да подложим на процедура всеки зарзават от нашата градина. Накратко по какъв начин се прави това: зеленчуците се нарязват и се подреждат в буркани. Добавят се билки и подправки и се заливат с хладка вода, която авансово сте кипнали с морска сол. Зеленчуците би трябвало да са покрити с водата, с цел да не мухлясат. Бурканите не се затварят компактно, само че се покриват, с цел да не влиза прахуляк в тях.

След третия ден пробвайте зеленчуците и преценете дали ви харесват на усет. Това можете да вършиме всеки ден, до момента в който установите че усетът е най-близко до вашия. Когато зеленчуците доближат стремежи от вас усет затворете бурканите компактно и съхранявайте в ледник. Така ще имате естествени пробиотици и потребни и вкусни зеленчуци, в които са съхранени всички потребни субстанции.

Полезната туршия или зеленчуците след дива ферментация съдържат голям брой млечно-кисели бактерии. Те основават естествена кисела пробиотична среда. Тя пази зеленчуците от повреждане и се отразява прелестно на нашето здраве.

След естествена ферментация зеленчуците са био усвоими за организма. Увеличава се наличието им на витамини и ензими. Консумирането на естествено ферментирали зеленчуци спомага да се усвояват по-пълноценно потребните субстанции от другите храни, които консумирате, а също по този начин и спомага за по-бързото им разграждане.

Този тип ферментация е малко по-бавен от класическото подготвяне на туршии, само че изгодите за организма са доста. Естествено ферментиралите зеленчуци имат доста по-кратка валидност, само че посредством тях си набираме витамини и пробиотици през цялата година. Това оказва помощ на организма да бъде резистентен на бактерии и вируси. Така имунната ни система е мощна и подготвена да се оправи с всеки вирус.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР