Burgas24.bg.Той уточни, че Миню Стайков, собственик на завода за алкохол,

...
Burgas24.bg.Той уточни, че Миню Стайков, собственик на завода за алкохол,
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата тараши 12 обекта в Карнобат! Миню Стайков е задържан!

Burgas24.bg .

Той посочи, че Миню Стайков, притежател на завода за алкохол, е арестуван за 24 часа. Досъдебното произвеждане е формирано за пране на пари, данъчни закононарушения и търговия с акцизни артикули без бандерол.

" Основният предмет на делото е с разкритата незаконна фабрика за произвеждане на цигари. Щетата, която е нанесла фабриката на държавния бюджет за последните две години е над 70, а може би повече милиона лв.. Проверява се цялостната активност на комерсиалното сдружение и обвързвания с него законен и незаконен бизнес, тъй като постоянно  прането на пари от незаконната активност се прави посредством легалните компании на едно сдружение ", уточни Сарафов.  

По рано през днешния ден зам.-главният прокурор Иван Гешев заяви, че синът на кмета на Карнобат е измежду арестуваните лица при акцията във фабриката за незаконно произвеждане на цигари. Общо арестуваните са към 10 лица. " Той е притежател на пространствата, в които се намира фабриката и за които той твърди, че тогава не е знаел какво се случва там “, добави Гешев, заяви " Фокус ".

Припомняме, че през днешния ден профилираната прокуратура прави следствени дейности в офиси във " Винпром Карнобат " ООД, " Сис Индустрийс " ООД и " Топаз мел “ ООД.

Претърсванията, изземванията, обиските на лица и разпитите на очевидци са в границите на формирано досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, основана за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в огромни размери, държане на акцизни артикули без бандерол и пране на пари.  Данъчните закононарушения са осъществявани в интервала 2009 година – 2018 година Според спецпрокуратурата действителни търговски сдружения са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от сдружения от вида " изчезнали търговци ".

Тези фактури са осчетоводявани под контрола на проведената незаконна група и по този метод се е избягвало заплащането на данъчни отговорности в огромни размери по смисъла на Закона за Данък добавена стойност.

Под управлението на Специализираната прокуратура на 18.07.2018 година бе открита противозаконната фабрика, употребена от незаконната група за произвеждане на цигари.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР