Тази година това явление се появи по-рано. На Северния плаж

...
Тази година това явление се появи по-рано. На Северния плаж
Коментари Харесай

Това е начинът да разберем дали има мъртво вълнение, още докато сме на плажа


Тази година това събитие се появи по-рано. На Северния плаж в Бургас аленият байрак се слага доста постоянно.  

" Преди да стартираме работа минаваме по плажа и оглеждаме дали има дупки и ями по дъното “, изясни старши избавител Петър Русев.  

Това, че пясъкът се губи под краката е първият симптом, че морето стартира бавно да дърпа, уточни той.  

" Всеки избавител е задължен да се огледа към поста, тъй като има дупки и ями, както и рискови зони, за които би трябвало да бъдат предизвестени жителите “, прибавя спасителят.

" Жегата въздейства доста неприятно на възрастните хора с хронични болести, както и на дребните деца. Напирем през вчерашния ден на едно дете му потече кръв от носа, околните желаеха да викат Спешна помощ, само че това беше ненужно. Казах им, че би трябвало да се приберат на хладно у дома и да пият повече течности “, означи и лекарят – реаниматор на плажа.

" Когато е горещо, на плажа би трябвало да преценяме личните си благоприятни условия. Да заобикаляме горещите часове от 11.30 до 15.30, да стоим на сянка, да пием повече течности без захар и алкохол “, поучава доктор Николай Димитров.  

Концесионерът на плажа Симеон Цветков изясни, че тази година линията се обезопасява с джетове, в случай че има случай, който е по-навътре в морето.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР